x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ciutacu: "În an de criză, când se închid instituţii media, intenţia Guvernului este iresponsabilă"

Ciutacu: "În an de criză, când se închid instituţii media, intenţia Guvernului este iresponsabilă"

08 Ian 2010   •   00:00

Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat că, într-un an de criză, în care se închid instituţii media, intenţia Guvernului este "cel puţin iresponsabilă".



"Este o mizerie care revine periodic la începutul fiecărui an fiscal. Prin metoda tradiţională, se arată, unor categorii socio-profesionale incomode oricărei puteri politice, pisica. Şi mă refer la jurnalişti, la actori şi, în general, la alte meserii liberale care funcţionează pe drepturi de autor şi convenţii civile. Într-un an de criză, în care se închid pe capete instituţii media, intenţia Guvernului este cel puţin iresponsabilă. În alte ţări din lume, la fel de în criză ca şi România sau unele şi mai şi, s-au acordat facilităţi media. La noi, nu doar că nu s-a pus problema de facilităţi, ba chiar se străduiesc din răsputeri să ne îngreuneze activitatea", a declarat Victor Ciutacu pentru Mediafax.

Totodată, acesta a precizat că ponderea sumelor încasate la buget nu va fi atât de semnificativă. "Am serioase îndoieli că suma pe care o vor încasa bugetele prin eliminarea acestor excepţii şi după colapsul media va fi atât de semnificativă în pondere astfel încât să merite riscul de a obtura libertatea de exprimare", a mai spus redactorul-şef al Jurnalul naţional.

×
Subiecte în articol: observator