x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clădirea din Sighet, unde s-au produs ieri două explozii, va fi demolată

Clădirea din Sighet, unde s-au produs ieri două explozii, va fi demolată

20 Feb 2012   •   08:52
Clădirea din Sighet, unde s-au produs ieri două explozii, va fi demolată

Primaria din Sighetu Marmatiei a avizat, astazi, demolarea cladirii unde s-au produs cele doua explozii soldate cu ranirea a 21 de persoane.

Primarul din Sighetu Marmatiei, Eugenia Godja, a declarat ca o echipa de la Inspectia de Stat in Constructii Maramures a reusit sa intre in interiorul imobilului unde s-au produs deflagratiile si a constatat ca structura cladirii este avariata. Astfel, reprezentantii Inspectiei de Stat in Constructii au solicitat o autorizatie de demolare a cladirii.

Godja a semnat autorizatia de demolare intocmita de Serviciul de Urbanism, insa a precizat ca nu stie insa cand va incepe actiunea de demolare a imobilului respectiv.

Tot astazi, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, a declarat, pentru Mediafax, ca s-au luat masurile care se impun pentru demolarea cladirii care reprezinta "un pericol" pentru muncitorii care lucreaza in zona.

El a mai afirmat ca se va inlocui racordul la conducta de gaz, se vor face probe cu aer si, dupa o verificare amanuntita, se va relua distributia gazelor, oprita duminica dupa cea de-a doua explozie.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmatiei a avut loc sambata, in jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul caruia se afla discoteca, care insa nu era conectata la reteaua de gaze. A doua explozie, care i-a surprins pe anchetatorii care faceau investigatii la fata locului, s-a produs in jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagratie este situat la subsolul cladirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

In urma primei explozii, sapte persoane au fost ranite, dintre care sase tinere au fost aduse duminica dimineata la Spitalul de Arsi din Bucuresti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la suta din suprafata corpului, mai ales pe fata si pe maini.

In a doua deflagratie, zece persoane au fost ranite, printre care trei ofiteri de politie, doi pompieri si un notar care avea biroul deasupra clubului.

Parchetul Tribunalului Maramures face cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, distrugere si la legea protectiei muncii, intrucat a doua explozie s-a produs cand erau in local angajatii de la ISU, ai Politiei, de la Gaze, care vroiau sa investigheze modul cum s-a produs deflagratia de sambata spre duminica.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, care a fost director Distrigaz, a declarat pentru presa locala ca a doua deflagratie de la Sighetu Marmatiei putea fi evitata daca se respectau normele de lucru si ca procedurile de interventie dupa prima explozie nu au fost respectate.

Prefectul de Maramures, Alexandru Pocol, a declarat ca cea de-a doua explozie s-a produs chiar in momentul in care seful companiei de gaze din Sighetu Marmatiei a semnalat cu detectorul prezenta gazului.

×