x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clasa zero a lui Baba, la Curtea de Apel Bucureşti

Clasa zero a lui Baba, la Curtea de Apel Bucureşti

de Gabriela Antoniu    |    26 Feb 2012   •   21:00

Fostul ministru al Educatiei, senatorul PSD Ecaterina Andronescu, considera ca MECTS trebuie sa revina asupra modului in care a gandit clasa pre­gatitoare si sa le lase parintilor dreptul de a ale­ge scoala in care vor invata copiii lor, informeaza Ager­pres. "Pentru ca nu intotdeauna parintele isi poa­te ingriji copilul sau asigura copilului drumul de la scoala pana acasa si invers acolo unde ii este do­miciliul. Foarte multi ii duc la bunici, foarte mul­ti ii duc intr-o scoala apropiata de serviciu si atunci evident ca este optiunea parintilor care trebuie sa aiba prioritate", a explicat Ecaterina An­dronescu. In opinia sa, MECTS ar trebui sa transforme grupa pregatitoare in primul an al in­va­ta­mantului obligatoriu, dar aceasta sa ramana unde este in prezent – la gradinite.

Ea si-a exprimat de­zarcordul fata de evaluarile copiilor pentru a intra in clasa pregatitoare sau clasa I. "Copilul la aceasta varsta in ceea ce priveste procesul de evaluare are sensibilitatile lui. Nu poti sa il tratezi ca pe unul mare, nu poti sa il pui in fata unor persoa­ne straine, cu care el nu s-a acomodat, in asa fel in­cat evaluarea sa fie corecta (...)", a spus Andronescu.

Curtea de Apel Bucuresti va judeca, pe 29 fe­bruarie, cererile depuse de 80 de parinti de contestare a ordinului de ministru privind inscrierea copiilor in clasa pregatitoare.

Ministrul Educatiei, Catalin Baba, a anuntat ca ministerul va pune in aplicare deciziile judecatoresti care vor fi pro­nun­ta­te in urma contestatiei facute de catre cei 80 de pa­rinti. "Elementul de noutate anul acesta este ca nu mai vorbim doar de clasa I, ci si de clasa pre­ga­­titoare. Dar in rest principiile pe care le discutam astazi sunt in functiune din 2005", a spus Baba.

×