x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clinică de reabilitare pentru alcoolici... online

Clinică de reabilitare pentru alcoolici... online

11 Dec 2012   •   11:38
Clinică de reabilitare pentru alcoolici... online

Pentru dependenții de alcool, care ar vrea să scape de boală, dar nu le surâde perspectiva de a participa la ședințe de terapie în grup, există acum la dispoziția lor un instrument mai simplu: terapia online. E drept, deocamdată, aceasta este disponibilă doar cunoscătorilor de limbă engleză.
„Castle Craig Hospital a lansat Ghidul pentru Reabilitare(Executive Rehab Guide), care cuprinde informatii si metode pentru angajatori, manageri si angajati, cu scopul de a-i sprijini sa abordeze cat mai devreme posibil abuzul de alcool la serviciu”, se arată într-un comuncat al companiei.

„Potrivit fundatiei romanesti ALIAT, 28% dintre persoanele cu functii manageriale consuma alcool peste limita admisa.
In aceasta perioada a anului, personalul companiilor sarbatoreste Craciunul si Anul Nou prin petreceri alimentate cu multe bauturi tari, urmate cel mai adesea de doua zile de mahmureala. Pana la inceperea noului an, multi oameni care se confrunta cu probleme de alcool si droguri decid ca e nevoie sa caute ajutor, dar sunt ingrijorati de reactia managerilor la auzul acestor vesti. Prin urmare, multi vor continua sa lucreze si sa-si ascunda problema, inrautatindu-si situatia si riscand sa-i puna pe cei din jurul lor in pericol.
Dependenta de alcool, jocuri de noroc, marijuana sau alte droguri poate avea un impact devastator asupra companiilor. Astfel, o situatie deja foarte delicata, este agravata de clauzele de confidentialitate, negare, rusine sau constrangeri legale.
O sectiune speciala a noului site, dedicataangajatorilor, include indrumari din partea unei echipe de experti cum ar fi Dr Mike McCann, expert in medicina muncii, autorul lucrarii de referinta ‘Alcool, Droguri si Forta de Munca si Ed Zuiderwijk, terapeut la centrul de tratament Castle Craig din Olanda.
Ghidul pentru Reabilitare ii ajuta pe angajatori, manageri, specialistii de Resurse Umane, colegi sau doctorii din organizatii sa depisteze si sa ajute angajatii cu probleme legate de consumul de alcool, droguri sau stres. Fie ca sunteti in cautare de sprijin pentru dvs., pentru un angajat sau un coleg, acest ghid va ajuta sa intelegeti problematica dependentei si sa gasiti cea mai buna solutie de tratament”, mai precizează comunicatul.

×
Subiecte în articol: clinica reabilitare alcoolici online