x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clotilde Armand vrea ca Primăria sectorului 1 să poată plăti direct sortatorii de deşeuri

Clotilde Armand vrea ca Primăria sectorului 1 să poată plăti direct sortatorii de deşeuri

de Alice Petrescu    |    14 Iun 2021   •   21:13
Clotilde Armand vrea ca Primăria sectorului 1 să poată plăti direct sortatorii de deşeuri

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe pagina sa de socializare că s-a ajuns la o soluție juridică, prin care administraţia locală să poată plăti direct sortatorii de deşeuri, iar aceştia să-şi deschidă porţile pentru compania Romprest.

„Am găsit o variantă juridică prin care putem prelua datoriile companiei de salubritate și să plătim direct către sortatori. Mâine dimineață sperăm să finalizăm contractul și deschidem porțile sortatorilor. După cum vedeți, compania de salubritate nu face nici cel mai mic efort spre rezolvarea situației. Și gunoiul este neridicat chiar dacă este plătit la zi! Dar nu e nimic”, a mai spus Clotilde.

 



Compania Romprest a transmis, luni, că autospecialele sale sunt pline în proporţie de 98% şi nu pot fi predate la staţiile de sortare, întrucât Primăria Sectorului 1 nu a dispus achitarea facturilor restante, precizând, totodată, că, pentru a nu încălca autorizaţia de mediu, este în imposibilitatea de a mai colecta depunerile necontrolate şi cele stradale rezultate din salubrizarea căilor publice. Romprest a afirmat că Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 nu au transmis modalitatea legală de eliminare finală prin depozitare a gunoaielor care nu mai necesită tratare. 

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand