x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Clubul Atletico Madrid vorbeşte de "idila cu România". Ce spun suporterii madrileni de şederea la Bucureşti

Clubul Atletico Madrid vorbeşte de "idila cu România". Ce spun suporterii madrileni de şederea la Bucureşti

10 Mai 2012   •   14:12
Clubul Atletico Madrid vorbeşte de "idila cu România". Ce spun suporterii madrileni de şederea la Bucureşti

Ridicarea echipei Atletico Madrid la rangul de forta a fotbalului european a inceput si s-a concretizat in Romania, scrie site-ul oficial al clubului, care vorbeste despre "idila" dintre tara noastra si formatia madrilena.

"Totul a inceput in Romania, in 2007. Atletico Madrid si-a castigat atunci locul in Cupa UEFA eliminand Gloria Bistrita. Acum a devenit campioana Europa League la Bucuresti", se scrie pe site-ul oficial al castigatoarei

"Romania are un farmec special pentru Atletico Madrid. Idila cu aceasta tara a inceput acum cinci ani, cand echipa ros-alba s-a calificat in Cupa UEFA, la Bistrita, iar acum, dupa un traseu plin de succes prin Batranul Continent, cu doua titluri europene si doua participari in Liga Campionilor, elevii lui Simeone au avut o noua intalnire cu istoria in capitala Romaniei, Bucuresti, unde au cucerit cel de-al doilea trofeu Europa League, trecand de Athletic Bilbao cu un solid 3-0", scrie site-ul.

"Pare ca s-a intamplat abia ieri. Pe 21 iulie 2007, Atletic Madrid, antrenata pe-atunci de Javier Aguirre, avea o intalnire cu istoria. Echipa isi dorea reintoarcerea in Europa, calificarea in Cupa UEFA, iar pentru asta trebuia sa intalneasca in finala Cupei Intertoto echipa romaneasca Gloria Bistrita. Partida de la Bistrita, s-a disputat la temperatura de 46 de grade, in conditii improprii pentru fotbal, la amiaza, pentru ca stadionul nu avea nocturna", rememoreaza site-ul oficial.

"Partida de la Bistrita nu este o amintire frumoasa pentru rosi-albi. Cei care au asistat au suferit de caldura si de presiunea romanilor, care luasera un avans de doua goluri. Insa un gol inscris de la 40 de metri a reaprins speranta. Echipa s-a calificat atunci gratie unui gol inscris pe Vicente Calderón. Atunci a inceput magia pentru rosi-albi, care au ajuns in Cupa UEFA. Cinci ani mai tarziu, echipa se reintorcea in Romania, la Bucuresti, unde castiga trofeul Europa League".

Ce spun suporterii madrileni de sederea la Bucuresti

Suporterii castigatoarei finalei s-au concentrat mai putin pe istorie, descriind pe forumuri, la reintoarcerea in tara, ceea ce au intalnit, efectiv, pe timpul sederii lor la Bucuresti.

"Despre cabluri si despre panourile electronice nu vreau sa comentez. Nici despre unii oameni. Un taximetrist a vrut sa ne pacaleasca. Cursa costa 11,30 de lei, i-am dat 50 de lei si nu voia sa dea restul. Cand i-am cerut banii a facut pe mutul, ca si cum nu intelegea. A trebuit sa-l luam mai tare ca sa ne dea banii. Chelnerii s-au purtat foarte bine, dar cred ca numai pentru bani. In realitate nu cred ca ne-au placut prea tare", scrie un suporter pe forumul echipei.

"Aproape toti baietii din Romania sunt dichisiti si par niste androgini, iar fetele sunt foarte frumoase. Probabil cultul corpului este foarte important printre tinerii romani. Stadionul este o minune. Aeroportul - demn de lumea a treia", adauga forumistul care se recomanda cu numele Trumoie.

Forumistul Gora Ath, in schimb, a ramas mult mai impresionat.

"Mancarea e foarte ieftina, iar oamenii de acolo foarte agreabili. Inainte de partida chiar ne-au cerut sa faca fotografii cu noi. Infrastructura, totusi, te cam sperie, asta e adevarat"...

Un alt subiect de discutie al forumistilor madrileni sunt cainii maidanezi, un pericol asupra caruia fusesera avertizati, dar de care se pare ca n-au avut parte.

"Pana la urma e adevarata chestia aia cu cainii", intreaba un forumist. "Eu n-am vazut niciun maidanez. Putinii caini pe care i-am vazut erau tinuti in lesa de stapani", raspunde un altul.

"Barurile din Centrul Vechi au fost foarte bune. Berea la 0,33 sau ,50 costa intre 1,5 si 2,5 euro. Ce-i drept, ne-au pus sa platim in avans, iar pretul final era ceva mai mare decat cel afisat. Cand cereai restul se faceau ca nu aud", scrie si forumistul Mon.

×