x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj: Magazine etnobotanice închise

Cluj: Magazine etnobotanice închise

19 Ian 2011   •   15:22

Autorităţile clujene au închis în noaptea de marţi spre miercuri patru magazine care comercializau plante etnobotanice, iar pe vânzători i-au dus la Poliţie pentru declaraţii

La acţiune au participat reprezentanţi ai Primăriei, inspectori de la Protecţia Consumatorului, dar şi jandarmi şi poliţişti.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a explicat într-o conferinţă de presă că operaţiunea în forţă a fost necesară pentru că administratorii magazinelor găsesc mereu noi metode de a-şi relua activitatea şi nu par speriaţi nici de amenzile de mii de lei pe care le-au primit anul trecut, nici de deciziile de suspendare a activităţii.

Controlul a fost efectuat la sediile a patru magazine care încă mai funcţionau în Cluj-Napoca în ciuda tuturor controalelor care s-au derulat lunile trecute, dar şi a faptului că în Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca s-a adoptat o hotărâre care interzice prezenţa magazinelor de etnobotanice la mai puţin de doi kilometri de orice şcoală sau staţie de transport în comun.

Şeful Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Mircea Radu, a declarat că,
"din cunoştinţele noastre, aceste substanţe se vând şi se consumă în cluburi şi baruri şi Brigada Antidrog ar trebui să se implice activ, pentru că această responsabilitate cade în sarcina lor exclusivă".

Primarul Sorin Apostu a mai spus că nu este de ajuns ca magazinele de vise să fie închise, ci este necesară declanşarea unei campanii în cadrul căreia să li se explice copiilor efectele consumului de astfel de plante, în care să fie implicat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

×