x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cluj-Napoca. Miting de solidaritate cu refugiații organizat de un norvegian

Cluj-Napoca. Miting de solidaritate cu refugiații organizat de un norvegian

12 Sep 2015   •   20:11
Cluj-Napoca. Miting de solidaritate cu refugiații organizat de un norvegian
Sursa foto: antena3.ro

Un grup de câteva zeci de persoane a participat, sâmbătă, la un miting de solidaritate cu refugiații organizat în centrul orașului Cluj-Napoca.

Demonstranții aveau asupra lor pancarte cu mesaje în limba engleză care îndemnau la solidaritate, precum și steaguri tricolore.

"Refugiații sunt bineveniți", "Xenofobia ucide omenia", "Români, hai că se poate. Solidaritate" sunt câteva din mesajele transmise de participanții la miting.

Clujenii adunați la manifestare și-au declarat inclusiv disponibilitatea de a participa efectiv la activitățile organizatorice necesare pentru găzduirea refugiaților din România și chiar să gătească pentru aceștia.

Kai Brand Jacobsen, un norvegian stabilit de mulți ani la Cluj și unul dintre organizatorii manifestării, a spus că refugiații sunt oameni care nu vor decât să se termine războiul și să se întoarcă acasă la ei.

"Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că și la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiații care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflați în nevoie. Avem obligația morală și umană de a le oferi adăpost și hrană acelor oameni care sunt refugiați, nu imigranți. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în țările lor, dar acolo e război, și așteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie", a afirmat norvegianul.

Mitingul de sâmbătă de la Cluj nu a fost autorizat, fiind organizat prin intermediul rețelelor de socializare.

Sursa: Agerpres

×