x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CMBSU se întrunește azi pentru a stabili RESTRICȚIILE în Capitală. Ce nu vor mai putea face bucureștenii

CMBSU se întrunește azi pentru a stabili RESTRICȚIILE în Capitală. Ce nu vor mai putea face bucureștenii

de Alice Petrescu    |    25 Mar 2021   •   09:42
CMBSU se întrunește azi pentru a stabili RESTRICȚIILE în Capitală. Ce nu vor mai putea face bucureștenii
Sursa foto: Foto Agerpres

​Prefectul Capitalei,  Alin Stoica a anunțat  că astăzi se va  întruni online, Comitetul pentru situații de urgență al municipiului București care va decide măsurile de restricție ce se impun odată cu depășirea incidenței cazurilor de Covid-19 în Capitală peste pragul de 6 la mia de locuitori.

Alin Stoica, a declarat că şedinţa Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) va fi convocată după cea a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

El a precizat că membrii CMBSU au formulat mai multe propuneri, printre care suplimentarea fluxurilor de vaccinare. "Au fost propuneri, de exemplu, de suplimentare a fluxurilor de vaccinare şi vom ţine cont de lucrul acesta, au fost propuneri pentru mijloace de transport în comun STB, în aşa fel încât să existe nişte fluxuri şi monitorizarea numărului de pasageri care sunt într-un anumit moment într-un autobuz şi ţinem cont şi de lucrul acesta. Avem o discuţie cu STB să vedem cum putem să îi ajutăm să implementeze", a explicat Alin Stoica.

Potrivit prefectului, unele dintre măsurile propuse de DSP Bucureşti contravin unui ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prin care a fost permisă activitatea fizică în şcoli, iar altele intră în contradicţie cu diverse prevederi legale. "De exemplu, legat de acea normă prin care să se calculeze numărul de persoane care pot fi în acelaşi timp într-un spaţiu comercial, avem propuneri cu spaţiu de 4 metri. Legal este de 7 metri şi am explicat şi altă dată, dacă asigurăm distanţarea de 2 metri faţă de fiecare persoană, ar trebui să avem, de fapt, 13 metri pătraţi. (...) Am transmis o adresă prin care am cerut să revină", a explicat Stoica. 

De asemeneea, Alin Stoica a cerut Direcţiei de Sănătate Publică o analiză în ce priveşte rata de incidenţă, presiunea asupra spitalelor și rata de vaccinare, pentru a fi luate cele mai bune măsuri de contracarare e pandemiei în Bucureşti.

Potrivit ​Prefectul Capitalei, sunt mai multe scenarii luate în calcul, inclusiv carantinarea de weekend. 

Amintim că rata de infectare în Bucureşti a crescut la 6,37 la mia de locuitori.

stire in curs de actualizare

 

 

×
Subiecte în articol: CMBSU restricţii capitala