x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CMGB a aprobat schimbarea destinației imobilului unde va funcționa Școala Regală

CMGB a aprobat schimbarea destinației imobilului unde va funcționa Școala Regală

29 Iun 2021   •   17:39
CMGB a aprobat schimbarea destinației imobilului unde va funcționa Școala Regală

Consilierii generali din Consiliul General al municipiului București au aprobat, în ședința de marți, schimbarea destinației imobilului din Bulevardul Poligrafiei nr. 4 în imobil pentru desfășurarea activităților școlare.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 1 au transmis, marți, că elevii vor avea o școală nouă în zona Casa Presei Libere. Este vorba despre „Școala Regală”, după ce, la cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consilul General al Municipiului București a aprobat, în ședință, schimbarea destinației imobilului din Bd. Poligrafiei nr. 4 din imobil destinat activităților specifice Administrației Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfășurare de activități școlare.

Decizia a fost luată cu 31 de voturi pentru, 10 împotrivă și 7 abțineri.

Imobilul are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp și va fi pus la dispoziția Colegiului Național de Muzică „George Enescu” pentru ore de studiu individual al instrumentelor. Astfel, elevii acestui colegiu vor putea aprofunda în clădirea „Școlii Regale” studiul viorii, al harpei, al percuției, contrabasului, violoncelului etc.

În prezent, la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” învață aproximativ 650 de elevi sub coordonarea a 280 de profesori, iar spațiul în care își desfășoară activitatea presupune 4- 5 schimburi/zi pentru studiu.

Imobilul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 se pretează a fi utilizat de unități de învățământ în care studiul se poate face individual.

(sursa: Mediafax)

×