x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliția de guvernare nu a ajuns la consens pentru desființarea SIIJ

Coaliția de guvernare nu a ajuns la consens pentru desființarea SIIJ

30 Aug 2021   •   20:30
Coaliția de guvernare nu a ajuns la consens pentru desființarea SIIJ

Partidele care fac parte din coaliția de guvernare nu au ajuns nici luni, în ședință, la un consens asupra desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, luni, după ședința coaliției, că se caută în continuare „acea formă care să întrunească consensul partidelor” în ceea ce privește desființarea SIIJ.

„Desființarea SIIJ nu se poate realiza decât în Parlament, doar pe o formă a proiectului de lege de desființare a Secției Speciale care să fie susținută de toate formațiunile politice din coaliție. Căutăm în continuare acea formă care să întrunească consensul partidelor din coaliție”, a spus Orban.

Acesta a precizat că a fost o discuție luni, în ședință, și că speră ca aceasta să ducă la o soluție care să poată să obțină sprijinul tuturor formațiunilor.

„A rămas ca ministrul Justiției, împreună cu Comisia să mai formuleze o propunere, ținând cont de recomandările Comisiei pe de la Veneția. Vedem dacă vom obține consensul”, a mai spus Orban.

Orban a precizat că PNL susține desființarea SIIJ.

Avizul Comisiei de la Veneția pentru desființarea SIIJ a venit în urmă cu două luni.

 

(sursa: Mediafax)

×