x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coaliţia pentru familie. 91% dintre români privesc familia ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie

Coaliţia pentru familie. 91% dintre români privesc familia ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie

26 Oct 2017   •   19:10
Coaliţia pentru familie. 91% dintre români privesc familia ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie

Peste 90% dintre români privesc căsătoria drept uniune între femeie şi bărbat cu scopul de a procrea, creşte şi educa copii, iar majoritatea românilor respinge formele alternative de căsătorie sau parteneriatul civil, potrivit unui comunicat al Coaliţiei pentru Familie (CpF), care prezintă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS). 

Sondajul a fost realizat pentru Coaliţia pentru Familie în perioada 1- 15 octombrie, la nivel naţional, pe un eşantion de 1.067 de respondenţi, de 18 ani şi peste, intervievaţi faţă în faţă, la domiciliu. 

Potrivit sursei citate, 91% din respondenţi au fost de acord cu afirmaţia "Căsătoria trebuie definită ca o uniune tradiţională dintre bărbaţi şi femei cu scopul de procreare, de creştere şi educare a copiilor", în timp ce 6% dintre respondenţi resping o astfel de înţelegere a căsătoriei. 

Majoritatea respondenţilor (87%) a fost împotriva definirii căsătoriei ca uniune dintre două persoane indiferent de sexul acestora şi, în cazul în care s-ar supune la vot problema căsătoriei, 83% dintre respondenţi au răspuns că s-ar exprima împotriva legalizării căsătoriilor dintre două persoane de acelaşi sex. 

La întrebarea 'Sunteţi de acord cu legalizarea parteneriatelor civile?', fără precizarea dacă se referă şi la cuplurile de acelaşi sex, 65% dintre respondenţi au răspuns negativ. 

Respondenţii s-au pronunţat, în majoritate, împotriva adopţiei de copii de către cuplurile de acelaşi sex, astfel că la întrebarea "Cuplurile formate din persoane de acelaşi sex ar trebui să aibă dreptul să adopte copii?" 87% dintre respondenţi au răspuns negativ. 

80% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ la întrebarea "Legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex va avea efecte nedorite, pe termen lung, asupra moralei societăţii?". 

"Un aspect interesant îl constituie faptul că majoritatea respondenţilor face distincţia între relaţiile afective, sentimentale şi relaţiile maritale. Astfel, 71% din respondenţi au răspuns pozitiv la întrebarea 'Nimeni nu opreşte homosexualii să se iubească unul pe altul sau să aibă relaţii între ei, dar aceasta nu înseamnă că se pot căsători'", se mai arată în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, 82% dintre respondenţi au fost de acord cu afirmaţia că "biserica are rol pozitiv în ceea ce priveşte educaţia copiilor" iar 85% cu afirmaţia "biserica are un rol pozitiv în ceea ce priveşte respectarea relaţiilor de convieţuire paşnică între oameni". De asemenea, 90% din respondenţi au fost de acord cu afirmaţia "Dumnezeu a creat bărbatul şi femeia pentru a fi împreună ca o familie, pentru a se înmulţi, iar nimeni şi nimic nu poate schimba această rânduială". 

Majoritatea (83%) celor chestionaţi în sondajul menţionat nu consideră că educaţia sexuală este necesară în şcoli. 

Marja maximă de eroare a sondajului este de +/- 3%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coalitia pentru familia casatorie