Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a depus un denunţ în care le-a spus procurorilor DNA că Vasile Blaga, copreşedintele PNL, i-a cerut 3 milioane de euro. "Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea. Într-o discuţie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista menţionată, precizându-mi că suma ajunge la 3 milioane de euro. I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze următoarele plăţi - un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare, 1.000.000 de brichete", se arată în denunţul lui Dorin Cocoş, citat de antena3.ro. În acelaşi document, Dorin Cocoş afirmă că “din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu am achiziţionat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi. Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea a susţinut derularea contractului". Dorin Cocoş mai afirmă că "600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga". În replică, Vasile Blaga a declarat ieri că ”personal nu am nici eu, nici partidul nici cea mai mică implicare în ceea ce denumiţi afacerea Microsoft, niciunul, de niciun fel. Dacă cineva are întrebări, când va avea, dacă procurorii vor dori lămuriri ca orice cetăţean al acestei ţări mă voi prezenta fără probleme. Nu m-a întrebat niciun procuror nimic”.
Udrea, în Parlament: Mi-au luat sutienul
Denunţul a explodat în spaţiul public chiar ieri, când Elena Udrea a mers în plenul Camerei Deputaţilor pentru a-şi susţine cauza înainte ca parlamentarii să decidă prin vot asupra cererilor DNA de începere a urmăririi penale şi respectiv de arestare preventivă a acesteia, pentru noi acuzaţii în dosarul "Gala Bute". Elena Udrea a folosit timpul alocat şi pentru a se plânge de la tribuna Parlamentului de condiţiile de care a avut parte în cele şase zile de arest preventiv. “Am fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, verificată la sânge şi dezbrăcată. Mi-au luat sutienul şi am fost într-o cameră de trei pe trei metri, în care erau patru paturi, câte două suprapuse, apă caldă era doar dimineaţa şi noaptea, iar WC-ul era de tip turcesc, fără uşă, dotat însă cu un duş pe care îl foloseam să tragem apa. Atunci când nimeni nu-l folosea, puneam un pet pe post de capac ca să nu poată veni şobolanii. Pereţii erau scorojiţi, geamul nu se închidea cum trebuie şi era curent. Dacă te spălai pe cap, nu aveai acces la foen să te usuci, ceea ce-ţi dădea şanse minime la o răceală, dacă nu cumva la o pneumonie sau meningită”, a povestit Udrea.
Turnată de prietena Topoliceanu
Ea susţinut în continuare că este nevinovată. “Reproşurile care mi se aduc ţin de activitatea departamentelor din minister, nu de activitatea ministrului”, a spus Udrea. Ea s-a plâns şi că a fost turnată de cea mai bună prietenă, Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă de la CNI. “Este evident că sunt o ţintă, sunt vânată sistematic. Multe dintre aceste acuzaţii sunt minciuni, cei care fac denunţuri pleacă acasă. Aţi aprobat şase cereri bazate exclusiv pe supoziţii ale procurorilor. Stimaţi colegi, ca să înţelegeţi ce votaţi acum, aflaţi că inclusiv cererea de arestare de azi se bazează pe denunţuri, unul inclusiv al prietenei mele, Ana Maria Topoliceanu, care, acuzată fiind de luare de mită, a aflat că poate să rămână în libertate dacă toarnă împotriva mea. Şi a făcut-o. Dar nu oricum. Ci punând presiune pentru ca şi alţi oameni din dosar să facă acelaşi lucru, aşa cum a arătat presa că s-a întâmplat. Pe baza acestor dovezi, ar fi fost normal ca DNA să renunţe la noua cerere de arest preventiv în ceea ce mă priveşte. Dar nu s-a întâmplat", a spus Udrea. ", a mai spus Elena Udrea. Conform unor surse citate de gsp.ro., Ana Maria Topoliceanu ar fi încercat să-l determine pe Tudor Breazu să-i confirme declaraţiile sale împotriva lui Udrea şi, implicit, să-l înfunde pe fostul ministru al Turismului. Dialogul dintre Topoliceanu şi Breazu ar fi avut loc pe internet. Şi Topoliceanu, şi Breazu sunt inculpaţi în Gala Bute, fiind acuzaţi de procurori că s-au aflat pe traseul banilor publici delapidaţi. Cu toată pledoria Elenei Udrea, plenul Camerei a adoptat cererile DNA de începere a urmăririi penale şi a arestării deputatei pentru trei infracţiuni de luare de mită în dosarul Gala Bute.
Pinalti ameninţă şi el cu denunţuri
Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, arestat preventiv în dosarul Microsoft, vrea să rupă tăcerea. Conform unor surse citate de antena3.ro, Pinalti a anunţat că va coopera cu autorităţile şi că le va spune faptele de corupţie ale unor persoane foarte importante. Printre numele grele pe care le-ar putea denunţa se află Vasile Blaga, Elena Udrea, Dorin Cocoş, Gabriel Sandu şi Gheorghe Flutur. Doar două dintre aceste persoane urmau să fie denunţate în cursul zilei de ieri. Instanţa supremă a dispus, ieri, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru Dorin Cocoş, la propunerea procurorilor DNA, în dosarul "Microsoft", iar pentru Gheorghe Ştefan, judecătorii au prelungit arestul preventiv.Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată tot la instanţa supremă. Dorin Cocoş nu poate părăsi arestul Poliţiei Capitalei întrucât pe numele său mai este emis un mandat de arestare preventivă, în dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, în care este arestat şi fiul său, Alin Cocoş, dar şi fostul şef al DIICOT, iar fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.