x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod galben de INUNDAŢII pe 13 râuri din ţară

Cod galben de INUNDAŢII pe 13 râuri din ţară

24 Apr 2012   •   17:02
Cod galben de INUNDAŢII pe 13 râuri din ţară

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pe 13 rauri din tara, incepand de miercuri, ora 14.00 pana joi la ora 16.00.

Codul galben a fost instituit pe raurile din bazinele hidrografice Viseu si Iza - judetul Maramures, Tur - judetul Satu Mare, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna - judetul Caras Severin, Oltul superior si mijlociu - judetele Harghita, Covasna si Brasov, cursurile superioare ale Buzaului - judetul Covasna, Putna - judetul Vrancea, Trotus - judetele Harghita, Neamt si Bacau si Barlad - judetul Vaslui.

Administratia Apele Romane mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti de grad inferior ai acestor rauri, dar si pe cursurile de apa necadastrate.

In acest interval se pot atinge Cotele de atentie si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte (din alte bazine hidrografice), avand in vedere prognoza meteorologica care indica posibilitatea producerii de precipitatii sub forma de aversa pe arii relativ extinse, care izolat pot fi insemnate (40 l/mp) si a existentei la altitudini mari a stratului de zapada.

×