x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod GALBEN de ninsori şi vânt puternic în ziua alegerilor. Vezi prognoza meteo pentru weekend

Cod GALBEN de ninsori şi vânt puternic în ziua alegerilor. Vezi prognoza meteo pentru weekend

07 Dec 2012   •   14:34
Cod GALBEN de ninsori şi vânt puternic în ziua alegerilor. Vezi prognoza meteo pentru weekend
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Meteorologii au emis o avertizare de COD GALBEN de ninsoare şi vânt valabilă de sâmbătă de la ora 18:00 până duminică la ora 21:00. Vor fi ninsori în zonele de munte şi cantităţi mari de precipitaţii în toată ţara.

Prognoza meteo pentru weekend

Sâmbătă


Vremea va fi rece, izolat geroasã în primele ore în nord şi centru. Înnorãrile se vor accentua treptat şi, mai ales în a doua parte a zilei şi în cursul nopţii, vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumãtatea de nord a Moldovei şi mixte în Transilvania şi în Oltenia. În zona montanã şi în Banat cantitãţile de apã vor depãşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp. În restul teritoriului, pe arii restrânse vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie şi vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificãri în sudul şi sud-estul ţãrii, dar mai ales la munte şi în sudul Banatului, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -5 şi 5 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai scãzute în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral.Presiunea atmosferica va fi în scãdere cu deosebire în regiunile vestice.

În Bucureşti vreme rece. Norii vor acoperi cerul treptat, iar după lăsarea serii se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie si lapoviţă. Vântul va creste în intensitate, iar temperatura aerului va creşte de la minus 4 grade în zori până la o maximă de 4...6 grade.

Duminică

Vremea va fi în general închisã. În cursul zilei vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare în zona de munte, în Banat, Crişana, Maramureş şi în jumãtatea de nord a Moldovei, mixte în Transilvania şi Oltenia şi sub formã de ploaie în rest. Noaptea, aria precipitaţiilor se va restrânge şi va ninge în Moldova, în Muntenia vor fi precipitaţii mixte, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În zona montanã şi în Moldova, cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp. Îndeosebi în prima parte a zilei vor mai fi intensificãri ale vântului, cu precãdere în Banat, Crişana şi la munte, unde va viscoli temporar ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 şi 7 grade, mai ridicate în sud-est, iar cele minime, în general, între -6 şi 6 grade.Presiunea atmosferica va fi în creştere în regiunile vestice, iar în celelalte regiuni va continua sã scadã.

În Bucureşti cer noros, ploaie şi vânt în rafale. Cu toate acestea temperatura aerului creşte mai mult decât în ziua precedentă, spre o maximă de 7 grade.

×