x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în sectorul Calafat-Bechet

Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în sectorul Calafat-Bechet

08 Dec 2010   •   14:36
Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în sectorul Calafat-Bechet

Pericol de inundaţii pe Dunăre. Hidrologii au instituit Cod Portocaliu de inundaţii pe Dunăre, în sectorul Calafat-Bechet, aferent judeţului Dolj, unde pericolul este mai mare decât în restul zonelor. Celelalte zone din sectorul românesc al fluviului au primit cod galben.

Conform avertizării hidrologice, codul portocaliu intră în vigoare pe Dunăre în dimineaţa zilei de vineri, pe sectorul Calafat - Bechet, informează Mediafax.

Din această după-amiază însă, codul galben operează în zonele Gruia, Zimnicea şi Isaccea, iar de sâmbătă, 11 decembrie, pe sectorul Corabia - Turnu Măgurele, aferent judeţelor Olt şi Teleorman, precum şi la Feteşti, Cernavodă şi Tulcea.

În plus, conform unei alte avertizări, pericol de inundaţii este şi pe câteva râuri interioare din nordul ţării, cel mai mare fiind pe Crasna, în judeţul Satu-Mare, marcat tot cu un cod portocaliu, valabil însă doar de joi dimineaţă până vineri după-amiază.

Pe alte şapte râuri din nordul şi nord-vestul ţării a fost instituit de asemenea codul galben de inundaţii. Acesta este valabil tot de joi până vineri şi vizează râurile Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Barcău, Crişul Negru şi Crişul Repede, precum şi un alt sector al Crasnei, în afară de cel vizat deja de codul portocaliu.


×