x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD PORTOCALIU de inundaţii pentru bazinele hidrografice Bârzava, Caraş şi Nera

COD PORTOCALIU de inundaţii pentru bazinele hidrografice Bârzava, Caraş şi Nera

11 Ian 2015   •   10:35
COD PORTOCALIU de inundaţii pentru bazinele hidrografice Bârzava, Caraş şi Nera

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis duminică dimineaţă o atenţionare Cod portocaliu de inundaţii pentru bazinele hidrografice Bârzava (aval Gătaia), Caraş (aval Văradia) şi Nera (aval Dalboşeţ), valabilă până la ora 16.00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor lichide însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 24 de ore, a cedării apei din stratul de zăpadă, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă şi propagării viiturilor formate în amonte se vor produce în continuare creşteri de debite şi niveluri cu atingerea şi depăşirea Cotelor de inundaţie pe cele trei sectoare de râu.

Astfel, pe Bârzava, pe sector aval Gătaia (sector indiguit, judeţul Timiş), pe baza informaţiilor actuale se prognozează o valoare maximă de nivel în secţiunea Gătaia de 445 cm (cu 70 cm peste Cota de inundaţie), în data de 11 ianuarie, între orele 12,00 - 14,00.

De asemenea, nivelurile se pot situa cu 10 - 15 cm peste Cotele de inundaţie pe râul Caraş - sector aval Văradia şi pe râul Nera - sector aval Dalboşeţ, judeţul Caraş Severin.

×