x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator COD ROŞU

COD ROŞU

05 Feb 2012   •   13:50
COD ROŞU

• “Militianului' Igas. “Troian' Igas. El este inventatorul codului rosu, el este cel care rescrie istoria “zapezilor de altadata', de la origini, trecand prin 1954 si pana-n prezent. Tot el e cel care a inceput in forta sa rescrie Dictionarul Explicativ al limbii romane: 'branconaj, vadit si imperios' sunt primele victime nevinovate.Vesnica recunostinta din partea “mallurilor'si “angrourilor' de la marginea Bucurestilor.Pentru toate acestea Igas, Troian Igas primestepe viata codul rosu, rubrica devenita permanentade azi inainte in Jurnalul National.

• Premierului Emil Boc din Rachitele, care se afla de zile bune in prima linie a prostiei declansate de codul rosu. El crede ca daca participa la comitete de urgenta fara nici o urgenta,la celule de criza fara nici o criza, o sa scape deproteste si demisie. Se roaga zilnic la furia naturii, doar-doar va scapa de furia populara.In visele lui cele mai frumoase se vede premier la Polul Nord sau undeva prin Siberia impartind ceai cald si paturi ursilor polari si focilor, dimpreuna cu Igas-Branconaj.

• Reporterilor frenetici care au relatat dinbataia vantului cu un elan ce te-ar fi facut sacrezi ca Planeta intreaga e viscolita, ravasita si-n cele din urma devastata. Sa te fereasca Dumnezeu de privirea lor inteligenta ascunsa sub caciula trasa pe ochi, ca poti sa-ti petreci sfarsitul lumii alaturi de ei fara sa realizezi caPamantul e bine-mersi si ca, de fapt, nu s-a intamplat nimic, urgia ramanand scrisa cu literede-o schioapa pe micul ecran.

• Site-urile care au anuntat “vadit' codul rosu inainte ca “impetuosul necesar' ministru de Interne sa declanseze zapezile din ’54. Ecranele calculatoarelor s-au inrosit si ingalbenit de'breaking-news', vestindu-ne cod rosu de prostie in goana dupa accesari si afisari. P-astia numai ACTA, vadit si impetuos, ii mai poate salva.

• Televiziunilor care au transmis in direct'pregatirile' de cod galben. In special postului 'irealitatea', post pentru care ninge viscolit si neintrerupt de cand au inceput protestele in Piata Universitatii, transmitand zile intregi nimic despre nimic. Dar si ProTv-ului care si-a intrerupt programul obisnuit pentru a transmite live, la o ora de varf, felul cum se dezapezeste Autostrada Soarelui. Hai Adriane, ca poti mai mult.

• 'Specialistilor' care au anuntat fenomenul freezing-rain preluat imediat de televiziuni,ocazie cu care ne-au fost aratate imagini apocaliptice de pe te miri unde. Iarna, prostia, dar si bagatul in seama ne-au aratat ca e un mic pas pentru specialisti si un mare pas pentru omenire de la freezing-rain la freezing-brain.

• Politicianului Ioan Oltean. Doar pentru ca este si pentru ca, din cand in cand, uitandu-se in oglinda vede handicapati psihic si neputinciosi. Oglinda, oglinjoara, cine e cel mai handicapat din tara?

×