x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul Rutier 2024. Regulă la transportul animalelor de companie. Amenzi uriașe pentru șoferi

Codul Rutier 2024. Regulă la transportul animalelor de companie. Amenzi uriașe pentru șoferi

de Redacția Jurnalul    |    14 Feb 2024   •   13:30
Codul Rutier 2024. Regulă la transportul animalelor de companie. Amenzi uriașe pentru șoferi
Sursa foto: Hepta

A apărut o nouă regulă la transportul cu mașina a animalelor de companie. Nerespectarea acesteia aduce amenzi uriașe pentru șoferi.

Cod Rutier 2024. Ce amenzi usturătoare riscă românii care nu respectă o regulă cu privire la transportul animalelor de companie

Astfel că transportul animalelor de companie în mașinile proprii trebuie să se realizeze în condiții corespunzătoare. Indiferent de mărimea ori rasa animalului, acesta nu are voie pe locurile din față ale autovehiculului deoarece este foarte riscant, fiind în pericol toți pasagerii. 

Șoferii care transportă animalele de companie pe locurile din față ale mașinii riscă amenzi între 1.305 lei - 2.900 lei, în funcție de gravitatea faptei și de valoarea punctului de amendă.

Numărul de pasageri 

De asemenea, există un număr maxim de persoane care pot fi transportate într-o mașină, în funcție de tipul permisului de conducere.

Un șofer care are permisul de categoria B, pot transporta maxim 8 persoane într-o mașină, fără a număra și șoferul, dacă autoturismul permite acest lucru.

Pentru a transporta un număr mai mare de persoane, șoferii trebuie să obțină permisul de conducere de categoria D. Astfel au voie legal să se urce la volanul unui autoturism cu mai multe locuri, notează spynews.ro.

×
Subiecte în articol: cod rutier amenzi soferi animale companie