x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codrin Ştefănescu către Elenea Udrea: Dosarele lui Năstase, Voiculescu şi Becali şi Gică Popescu au fost la comandă politică?

Codrin Ştefănescu către Elenea Udrea: Dosarele lui Năstase, Voiculescu şi Becali şi Gică Popescu au fost la comandă politică?

05 Feb 2015   •   16:56
Codrin Ştefănescu către Elenea Udrea: Dosarele lui Năstase, Voiculescu şi Becali şi Gică Popescu au fost la comandă politică?

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu o întreabă public pe Elena Udrea dacă are cunoştinţă ca dosarele lui Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Gigi Becali şI Gică Popescu să fi fost istrumentate la comandă politică. Codrin Ştefănescu îi adreseaza o astfel de întrebare Elenei Udrea după ce aceasta a afirmat că stie de un caz de “judecător la Înalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comandă”. De asemenea, Elena Udrea a mai spus că “sunt mulţi procurori şi mulţi judecători care s-au săturat să dea soluţii în dosare, de frică”.

Redam integral comiunicatul lui Codrin Ştefănescu:
“În toate declaraţiile dumneavoastră din ultima perioadă (televiziuni, ziare, mediul online) aţi afirmat lucruri cutremurătoare legate de sistemul judiciar, dar şi că sunteţi victima răzbunării unor oameni din cadrul acestui sistem. Iar acum, la ora destăinuirilor, afirmaţi public că o parte a acestor structuri sunt opresive, abuzive şi mincinoase, deşi, în calitate de şef al Cancelariei Prezidenţiale, de lider important în conducerea fostului PDL, de ministru în guvernele PDL şi de cel mai apropiat om de Traian Băsescu, aţi făcut parte din acest sistem, l-ati susţinut şi protejat.

În ultimele zile, aţi denunţat faptul că se fac dosare la comandă politic, citez: “şi am un caz extraordinar. Din păcate, iarăşi se bazează pe declaraţiile unor oameni care cu siguranţă că vor fi îngroziţi să recunoască în mod public ceea ce mi-au spus mie. Caz de judecător la Înalta Curte care a luat o decizie de arestare a unui important om, a unei importante persoane, la comandă”,(interviu pentru Lumea Justiţiei, 4 februarie 2015).

Aţi declarat că mulţi magistraţii sunt victime ale şantajului, citez: “Sunt mulţi procurori şi mulţi judecători care s-au săturat să dea soluţii în dosare, de frică”, (interviu pentru Lumea Justiţiei, 4 februarie 2015).

Atât în interviul din 30 ianuarie pentru Hotnews, cât şi în cel de la TVR1 (emisiunea “Vorbeşte liber!”) din 4 februarie, aţi susţinut că, citez: “în Romania poate conduce ţara cine deţine cătuşele, cel care deţine secretele tuturor. De ce credeţi că tac toţi cei ce ar trebui să vorbească acum sau măcar ar avea obligaţia să-şi pună întrebări? .... De frică. Pentru că sunt oameni care ar putea fi în orice moment arestaţi.”

Aţi afirmat că, citez: “în Romania, dacă vrei, aproape oricine poate fi învinovăţit de ceva. Cel care decide în această ţară când şi pe cine arestează, acela este cel mai important om din România” (TVR1 – emisiunea “Vorbeşte liber!”, 4 februarie)

În condiţiile în care susţineţi cu tărie că aveţi informaţii care pot arunca în aer întregul sistem şi pentru că tot sunteţi la momentul marilor mărturisiri, a sincerităţii totale, precizând în mod constant că veţi mai face şi alte dezvăluiri, vă cer public să răspundeţi la o singură întrebare: dacă dosarele pe care le voi menţiona, ştiţi sau aveţi cunoştinţă că au fost instrumentate la comandă politică, la indicaţiile precise a cuiva sau ca rezultat al răzbunării unei persoane anume:

• Adrian Năstase, om politic extrem de incomod şi recunoscut adversar al lui Traian Băsescu - dosarul Trofeul Calităţii

• Dan Voiculescu, considerat de Traian Băsescu, în mod public şi repetat, ca fiind unul dintre cei mai periculoşi şi hotărâţi adversari ai săi - dosarul Telepatia

• George Becali, cel care încă din 2012, în mai multe emisiuni televizate, a explicat mecanismul prin care acţiona mafia din ANRP: mita pentru o retrocedare rapidă putea ajunge până la 30% din valoarea despăgubirii, iar “vârful de lance” al şpăgilor era constituit din Ioan Oltean (PDL), fost chestor al Camerei Deputaţilor şi Dorin Cocoş. Cel care se ocupa de perceperea taxelor fiind “săgeata” lui Dorin Cocoş, Gheorghe Stelian.

• Gică Popescu, fostul căpitan a naţionalei de fotbal, arestat la câteva zile după ce şi-a depus candidatura pentru preşedinţia LPF.

Cazurile prezentate sunt doar o parte din multe alte dosare asupra cărora planează suspiciuni, dar, în mod special, acestea patru au ridicat, de-a lungul timpului, cele mai multe semne de întrebare, au generat cele mai aprinse dezbateri în spaţiul public şi au fost în atenţia expresă a mass-media”, se arata în comunicatul semnat de secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

×