x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul galben de inundaţii de pe râul Olt în judeţele Hunedoara, Covasna şi Braşov a fost prelungit până luni

Codul galben de inundaţii de pe râul Olt în judeţele Hunedoara, Covasna şi Braşov a fost prelungit până luni

20 Apr 2012   •   13:07
Codul galben de inundaţii de pe râul Olt în judeţele Hunedoara, Covasna şi Braşov a fost prelungit până luni

Hidrologii au prelungit pana luni, 23 aprilie, avertizarea cod galben de inundatii de pe raul Olt in judetele Hunedoara, Covasna si Brasov. Anterior, codul fusese emis pana vineri, ora 18:00.

'In intervalul 20 aprilie ora 18:00 - 23 aprilie ora 12:00, se vor inregistra cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie in bazinul hidrografic al Oltului superior si mijlociu', se arata pe site-ul site-ul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

Hidrologii avertizeaza ca aceste fenomene se pot produce si pe unii afluenti ai Oltului de pe acest sector.

In intervalul avertizarii se pot atinge cotele de atentie si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte (din alte bazine hidrografice), avand in vedere prognoza meteorologica care indica posibilitatea producerii de precipitatii sub forma de aversa pe arii relativ extinse, care izolat pot fi insemnate (15-20 l/mp).

Intre timp, meteorologii au emis o avertizare nowcasting de descarcari electrice, vant puternic si precipitatii abundente, valabila vineri, intre orele 14:30 si 15:50.

Zonele vizate sunt sud-estul judetului Calarasi, inclusive zona montana din Calarasi.

×