x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Codul Silvic, tandem cu OUG anti-buștean

Codul Silvic, tandem cu OUG anti-buștean

de Diana Scarlat    |    18 Mai 2015   •   11:52
Codul Silvic, tandem cu OUG anti-buștean

În timp ce politicienii se acuză reciproc, aruncând vina dintr-o parte-n alta, Codul Silvic aşteaptă votul Parlamentului, iar jaful continuă în pădurile patriei.

Ca măsură imediată, pentru oprirea tăierilor ilegale a pădurilor, Guvernul va adopta mier¬curi o ordonanţă de urgenţă prin care va stopa exportul de buştean şi orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, pe o perioadă nedeterminată. Bulgaria are deja o asemenea moţiune, pentru trei luni, iar Ucraina a anunţat că va lua aceeaşi măsură în curând. „Miercuri, adoptăm ordonanţa care interzice exportul de buştean, în sensul în care întărim Garda de Mediu, Jandarmeria Montană şi toţi cei care au atribuţii de combatere”, a declarat premierul Victor Ponta, adăugând că este necesară condamnarea celor care taie ilegal si sunt traficanţi de lemn.

Scandal pe traficul de influență
Tot miercuri, Parlamentul va vota Codul Silvic, după scandalul provocat de faptul că cererea de reexaminare a actului normativ nu a fost supusă dezbaterii celor două Camere. Preşedintele Klaus Iohannis va trebui să promulge Codul Silvic, în aceste condiţii. PNL a anunţat deja ca va incerca o noua initiativa legislativă de modificare a legii. Între timp, pe scena politică a luptei pentru Codul Silvic, fiecare partid acuză şi este acuzat, preşedintele şi premierul susţin că vor binele ţării şi îşi doresc o colaborare pentru salvarea pădurilor. Acuzat fiind de implicare în afacerile cu firmele austriece care fac export de lemn românesc, Klaus Iohannis a declarat că nu are nicio legătură cu aceste firme.
 

×
Subiecte în articol: codul silvic