x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colectiv: Plan pentru recuperarea răniţilor

Colectiv: Plan pentru recuperarea răniţilor

de Monica Cosac    |    08 Dec 2015   •   14:24
Colectiv: Plan pentru recuperarea răniţilor
Sursa foto: Victor Stroe

Ministerul Sănătăţii a stabilit, ieri, care sunt spitalele în care se va asigura tratamentul de recuperare medicală pentru victimele incendiului din 30 octombrie.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a anunţat că atât pacienţii internaţi, cât şi cei externaţi deja vor urma tratamentul de recuperare în ambulator sau prin internare, iar coor-donatorul grupului de intervenţie (care are în componenţă specialişti în chirurgie plastică repara-torie, recuperare medicală, psihologi şi asistenţi medicali), este psihologul Gabi Diaconu. Comisia de experţi medicali are la dispoziţie o săptămână pentru a analiza dosarele răniţilor. Astfel că în următoarele zile va merge în spitale şi va evalua fiecare caz în parte. Acolo unde va considera că, prin gravitatea leziunilor şi complexitatea recuperării, există o recomandare pentru tratament în străinătate, comisia va face acest demers.

„Spitalele unde se va desfăşura programul de urmărire şi reabilitare sunt: Spitalul de Arşi, Floreasca, Elias şi Bagdasar”, ne-a spus dr. Gabriel Diaconu. Răniţii de la Spitalul Militar vor fi trataţi în continuare acolo, iar copiii, la Grigore Alexandrescu.
 

×