x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Colectiv: Raportul tehnic, finalizat

Colectiv: Raportul tehnic, finalizat

de Dan Radu    |    27 Ian 2016   •   10:33
Colectiv: Raportul tehnic, finalizat

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroşani a predat, ieri, expertiza tehnică în cazul incendiului din Colectiv specialiştilor criminalişti. Raportul de 500 de pagini rămâne secret.

Institutul Naţional de Expertize Criminalistice va utiliza documentul pentru a redacta raportul final în cazul incendiului din Colectiv. Pentru moment, concluziile nu pot fi făcute publice, spune directorul INSEMEX, George Găman. „Sarcina principală este a Institutului Naţional de Expertize Criminalistice. Ei vor pune datele cap la cap. Fără îndoială că raportul va ajunge public, la un moment dat, când se va decide acest lucru”, a declarat acesta. Specialiştii institutului din Petroşani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condiţiilor din Clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele şi modul în care s-au propagat flăcările în incendiul din 30 octombrie.
Practic, incendiul a fost reprodus în laborator la aceeaşi scară cu cel din Clubul Colectiv, folosindu- se artificiile utilizate în timpul concertului şi materiale identice cu cele existente în local.
 

×