x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Coloană de mașini la ieșirea din România, pe Podul Prieteniei, după ce un şofer de TIR a lovit parapeții

Coloană de mașini la ieșirea din România, pe Podul Prieteniei, după ce un şofer de TIR a lovit parapeții

de Redacția Jurnalul    |    23 Aug 2023   •   08:55
Coloană de mașini la ieșirea din România, pe Podul Prieteniei, după ce un şofer de TIR a lovit parapeții

Camionul înmatriculat în Turcia care a avut o explozie la o anvelopă și apoi a blocat rutier Podul Prieteniei va fi scos și cu ajutorul unor utilaje sosite miercuri dimineața din Bulgaria. Poliția de Frontieră din România recomandă rute aalternative pentru evitarea coloanei de la ieșirea din țară.

La ora transmiterii știrii, traficul pe Podul Prietemiei din PTF Giurgiu este blocat pe ambele sensuri ca urmare a accidentului rutier, informează Poliția de Frontieră Română.

La fața locului se intervine pentru remedierea situației și redeschiderea traficului rutier.

De fapt, miercuri dimineață, in jurul orei 03:00, un autocamion înmatriculat în Turcia care se deplasa pe sensul de ieșire din Romania, a lovit un rost de dilatare din componența Podului Prieteniei, aflat pe partea bulgară.

Șoferul a pierdut controlul asupra ansamblului rutier, lovind parapeții podului, ceea ce a dus la blocarea traficului pe ambele sensuri.

Din cauza faptului că există scurgeri de carburant, la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Giurgiu.

Începând cu ora 05:55. la locul accidentului au ajuns și utilaje din Bulgaria pentru eliberarea carosabilului.

Ținând cont de această situație, Poliția de Frontieră Română recomandă persoanelor care intenționează să tranziteze PTF Giurgiu folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise în regim internaţional de la frontiera cu Bulgaria.

La graniţa cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct, astfel: pe raza jud. Constanţa - PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița, P.T.F. Dobromir; pe raza jud. Călăraşi - PTF Călăraşi; pe raza jud. Giurgiu - PTF Giurgiu; pe raza jud. Teleorman - PTF Turnu Magurele, PTF Zimnicea; pe raza jud. Dolj - PTF Calafat, PTF Bechet.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: podul prieteniei tir defectat