x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comercializarea etnobotanicelor, interzisă la Deva

Comercializarea etnobotanicelor, interzisă la Deva

27 Ian 2011   •   12:32

Comercializarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope a fost interzisă în municipiul Deva, după ce consilierii locali au votat, joi, o hotărâre în acest sens.

Discuţiile contradictorii s-au purtat în şedinţa Consiliului Local sub aspect juridic, întrucât parlamentarii lucrează încă la legea privind comercializarea şi consumul de etnobotanice.

O parte dintre aleşi ar fi vrut ca "magazinele de vise" să funcţioneze la periferia oraşului.

"Mă opun acestei hotărâri, chiar dacă o să iasă vorbe că aş fi consumator sau comerciant al unor astfel de substanţe. Cred că era mai înţelept să fi dat o hotărâre prin care să limităm aria de comercializare în aşa fel încât, practic, să nu prea aibă unde le vinde. Eram şi în spiritul legislaţiei aflate în vigoare şi nimeni nu ne putea ataca în contencios. Este mai bine să aşteptăm să se rezolve problema în Parlament", a spus consilierul PSD Vasile Ţonea.

De cealaltă parte, unii dintre aleşii locali au afirmat că vânzarea produselor etnobotanice trebuie interzisă, indiferent de consecinţe.

"Fiecare zi în care dispar de pe piaţă aceste substanţe este un câştig pentru comunitate. Dacă Parlamentul va legaliza consumul şi comercializarea lor, vom abroga hotărârea. Dar până atunci, în Deva nu se vor mai comercializa legal astfel de stupefiante", a declarat viceprimarul Cosmin Costa.

Preşedintele de şedinţă, consilierul PNL Ioan David, a declarat că hotărârea este uşor de luat, dar ea nu va putea fi pusă în aplicare fiindcă fenomenul este greu de ţinut sub control chiar şi atunci când legislaţia este bine pusă la punct.

×