x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisar de la Crimă Organizată, arestat în baza unui mandat european pentru trafic de persoane.

Comisar de la Crimă Organizată, arestat în baza unui mandat european pentru trafic de persoane.

13 Iun 2011   •   09:14
Comisar de la Crimă Organizată, arestat în baza unui mandat european pentru trafic de persoane.

Curtea de Apel Targu Mures a confirmat mandatul european de arestare si a decis arestarea preventiva, pentru 29 de zile, a comisarului de politie Gheorghe Ioan Dita, de la Serviciul de Operatiuni Speciale, structura Inspectoratului General al Politiei Romane. Dita, care a lucrat la Crima Organizata, este acuzat de autoritatile germane de racolarea de prostituate si "livrarea" acestora unor retele de proxeneti din Stuttgart.

"Curtea de Apel Targu Mures a admis sesizarea formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Targu Mures cu privire la executarea mandatului european de arestare nr.28 Gs 589/11 din 27.05.2011, emis de Judecatoria Stuttgart - Germania, pe numele persoanei solicitate Dita Gheorghe Ioan si in consecinta: In baza art. 103 alin. 5 din Legea nr. 302/2004 republicata, a luat act de consimtamantul persoanei solicitate Dita Gheorghe Ioan, care a fost de acord cu invinuirile ce i s-au adus si a dispus predarea acestuia autoritatilor judiciare germane. In baza art. 103 alin. 10 din Legea nr. 302/2004 modificata, Curtea a dispus arestarea persoanei solicitate pentru o perioada de 29 de zile, incepand cu data de 11 iunie 2011 si pana la data de 9 iulie 2011 inclusiv", precizeaza un comunicat al Curtii de Apel Targu Mures, citat de Agerpres.

Potrivit documentului, predarea persoanei solicitate catre autoritatile judiciare germane se va face in termen de 10 zile de la ramanerea definitiva a hotararii.

"Curtea de Apel Targu Mures a impus autoritatilor judiciare germane conditia ca in cazul condamnarii persoanei solicitate la pedeapsa inchisorii, aceasta persoana sa fie transferata in Romania in vederea executarii pedepsei. Numitul Dita Gheorghe Ioan, acuzat de trafic de persoane, nu a declarat recurs", mai precizeaza comunicatul.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Mures, Livia Popa, politistul se afla in arestul IPJ Mures si in termenul prevazut de lege va fi predat autoritatilor germane.

×