x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisar şef în IPJ Cluj, reţinut de procurorii DNA

Comisar şef în IPJ Cluj, reţinut de procurorii DNA

17 Ian 2013   •   16:17

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus, joi, reţinerea lui Mihai-Ştefan Curt-Iosip, ofiţer de poliţie judiciară cu gradul de comisar şef în cadrul IPJ Cluj - Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acuzat de trafic de influenţă. Potrivit unui comunicat al DNA, acesta urmează să fie prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în cursul anului 2011, inculpatul a lăsat să creadă o persoană - denunţător în cauză - că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj, respectiv de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj şi că, în schimbul unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii, către acesta, a unui autoturism de teren şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia.

'În acest scop, ofiţerul de poliţie Curt-Iosip i-a cerut denunţătorului suma totală de 5.000 euro şi 3.500 lei, bani pe care i-a primit de la denunţător în perioada 2011-2012. Autoturismul de teren în cauză figura la RAR ca fiind furat şi fusese ridicat de organele de poliţie în vederea continuării cercetărilor, întocmindu-se un dosar penal. Întrucât nu a rezolvat problema legată de înmatricularea autoturismului, la data de 9 ianuarie 2013, inculpatul Curt-Iosip i-a restituit denunţătorului suma de 1.000 euro, iar la data de 15 ianuarie 2013 suma de 2.000 euro', se arată în comunicat.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul angajaţilor din cadrul DGIPI Bucureşti.

×
Subiecte în articol: comisar reţinut dna trafic de influenta