x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia de Cultură a Senatului a aprobat reeşalonarea datoriilor TVR pe 7 ani

Comisia de Cultură a Senatului a aprobat reeşalonarea datoriilor TVR pe 7 ani

16 Ian 2013   •   16:22
Comisia de Cultură a Senatului a aprobat reeşalonarea datoriilor TVR pe 7 ani
Sursa foto: AGERPRES FOTO/CRISTIAN NISTOR

Comisia pentru Cultură din Senat a aprobat reeşalonarea datoriilor televiziunii publice către stat de la 6 luni la 7 ani. Votul final îl va da plenul acestei camere după începerea lucrărilor Parlamentului. Senatorii au arătat că sprijinul financiar pe care TVR îl primeşte va ajuta instituţia să îşi continue activitatea.

Conducerea televiziunii publice va trebui să prezinte periodic rapoarte Parlamentului prin care să demonstreze că planul de redresare economică este respectat. Acesta prevede, printre altele, reducerea cheltuielilor cu salariile. TVR se află la finalul procesului de restructurare a personalului.

Senatorii din Comisia de Cultură vor schimbări şi la CNA, precum şi în sistemul public de radio şi televiziune.

Reorganizarea CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului) este una dintre priorităţile legislative stabilite de senatorii din Comisia pentru Cultură pentru următorii patru ani. Senatorii au în vedere şi regândirea sistemului de finanţare a serviciului public de radio şi televiziune.

Senatorii din Comisia pentru Cultură vor să reorganizeze Consiliul Naţional al Audiovizualului. În atenţia acestora se mai afla modificarea legii publicităţii, a drepturilor de autor şi redresarea economică a Televizunii Române. Senatorii au în vedere şi regândirea sistemului de finanţare a serviciului public de radio şi televiziune.

Senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu sugerează restrangerea atribuţiilor CNA la analizarea calităţii tehnice a programelor tv şi radio nu şi a conţinutului acestora. Printre membrii Comisiei se numară cinci jurnalişti şi doi muzicieni.

×