x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia de nutriţie: Prima rundă de discuţii privind taxa pe fast-food

Comisia de nutriţie: Prima rundă de discuţii privind taxa pe fast-food

07 Ian 2010   •   00:00

Vineri, la Ministerul Sănătăţii, are loc prima întâlnire a membrilor Comisiei de nutriţie pentru stabilirea modului de aplicare a acestui proiect de hotărâre.

Preşedintele Comisiei de nutriţie a Ministerului Sănătăţii, profesorul doctor Mihaela Graur, ne-a declarat că la această întâlnire nu participă distribuitori sau producători vizaţi de introducerea taxei pe produsele fast-food.

În opinia profesorului Mihaela Graur, specialist în diabet şi boli de nutriţie, actualul proiect presupune o serie de amendamente, dar trebuie astfel conceput şi aplicat pentru a proteja populaţia de alimentele care provoacă boli. O soluţie ar putea fi diferenţierea TVA-ului. Astfel, alimentele prea sărate, prea dulci, cu mulţi aditivi, care au efecte negative asupra sănătăţii populaţiei, să aibă un TVA mai mare.

Deşi ministrul Sănătăţii a anunţat că fondurile adunate prin această taxă vor fi dirijate spre derularea unor programe de sănătate, totuşi, preşedintele Comisiei de nutriţie a MS consideră că ele ar trebui folosite în programe de educare a populaţiei asupra modului corect de a ne hrăni.

×
Subiecte în articol: observator