x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană i-a dat cartonaş galben ministerului condus de Udrea.

Comisia Europeană i-a dat cartonaş galben ministerului condus de Udrea.

19 Iun 2011   •   21:00
Comisia Europeană i-a dat cartonaş galben ministerului condus de Udrea.

Comisia Europeana a sistat platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional (POR), imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport, datorita deficientelor constatate, cerand autoritatilor de la Bucuresti sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii Axei 2.

Comisia Europeana a comunicat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, raportul preliminar al misiunii de audit efectuat in perioada 28 martie - 1 aprilie 2011 si care a avut ca obiect verificarea mai multor proiecte finantate in cadrul Axei 2 a POR.

Este vorba despre reabilitarea DJ 701 limita judetului Dambovita-Gratia-Poeni-Silistea-Scurtu Mare-Slavesti-Ciolanesti-Zambreasca-Dobrotesti, beneficiar CJ Teleorman, reabilitare DJ 506 Cervenia-Vitanesti-Babaita, beneficiar CJ Teleorman, modernizare sistem rutier pe DJ 101B, DN 1 Snagov- Gruiu, beneficiar CJ Ilfov, si modernizarea infrastructurii de acces la zonele turistice cu potential demonstrat ale judetului Buzau, beneficiar Parteneriat UAT CJ Buzau - UAT Comuna Mereni.

Intr-un comunicat al MDRT, se spune ca “in raport se vorbeste despre deficientele din sistemul de achizitii publice folosite in adjudecarea contractelor de lucrari in cadrul Axei 2 a POR: utilizarea unor criterii de selectie discriminatorii de catre autoritatile contractante in selectia constructorilor, folosirea nejustificata a procedurii accelerate si lucrari suplimentare contractate ca lucrari similare'.

Ca urmare a deficientelor constatate, Comisia Europeana a transmis MDRT decizia de intrerupere a platilor intermediare pentru Axa 2 pana la indeplinirea masurilor cerute. Conform Mediafax, Vor fi verificate in urmatoarele doua luni 124 de contracte de lucrari adjudecate, dupa care autoritatile romane vor transmite concluziile verificarilor si propuneri de actiune. In urma reverificarii procedurilor de achizitie publica, pot fi propuse corectii financiare cuprinse intre doi la suta si 100% din valoarea proiectelor deficitare.



×
Subiecte în articol: Comisia Europeana elenei udrea MDRT