x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Europeană recomandă un regim mai strict la frontiere, cu testare PCR

Comisia Europeană recomandă un regim mai strict la frontiere, cu testare PCR

25 Ian 2021   •   17:22
Comisia Europeană recomandă un regim mai strict la frontiere, cu testare PCR
Sursa foto: Hepta

Comisia Europeană recomandă tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere, cerând celor care intră din terţe ţări să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare, transmite dpa.

Cerinţa testării ar putea fi însoţită de carantina obligatorie de maximum două săptămâni şi ar trebui să fie obligatorie în acelaşi timp completarea unor formulare cu informaţii despre deplasările şi contactele celor care călătoresc, arată un comunicat de presă de la Bruxelles.


Comisia doreşte impunerea unor reguli mai stricte şi în interiorul Uniunii Europene, în principal încetarea oricăror călătorii neesenţiale.

Deoarece aproape întregul continent este considerat acum "zonă roşie" conform codului de culori al UE, Comisia Europeană a propus introducerea unei noi categorii, "roşu închis", unde să se aplice restricţii mai severe. Încadrarea în această categorie s-ar face dacă rata de infectare cu coronavirus în ultimele 14 zile depăşeşte 500 la 100.000 de locuitori, constatată deja în unele regiuni din Franţa şi Portugalia.

×
Subiecte în articol: testare PCR Comisia Europeana