x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis ridicarea imunităţii parlamentare pentru Alin Trăşculescu

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis ridicarea imunităţii parlamentare pentru Alin Trăşculescu

16 Noi 2012   •   09:15
Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a decis ridicarea imunităţii parlamentare pentru Alin Trăşculescu
Sursa foto: informatiavranceana.ro
UPDATE 17:21 - Membrii Comisiei Juridice din cadrul Camerei Deputaţilor au dat undă verde pentru ridicarea imunităţii parlamentare a PDL-istului Alin Trăşculescu. Votul în comisie a dost de 10 voturi pentru ridicarea imunităţii şi unul singur, Mircea Groşan, din partea grupului minorităţilor naţionale, împotrivă. După această decizie, este nevoie de votul în plenul Parlamentului pentru ridicarea imunităţii lui Trăşculescu, care va fi dat marţi.

UPDATE 15:40
- Deputatul PDL Alin Trăşculescu este audiat, la această oră, de parlamentarii juristi, care decid asupra ridicarea imunităţii acestuia. Trășculescu a venit însoțit de avocatul său. La sosirea la Comisie, Trăşculescu le-a spus jurnaliştilor că este nevinovat.

.................

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se întruneşte, astăzi, la ora 13:00, pentru a discuta solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a deputatului PDL Alin Trăşculescu, prins în flagrant în timp ce lua mită.

După ce vor discuta, deputaţii din Comisia juridică vor întocmi un raport privind solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a lui Trăşculescu, cerere trimisă de către DNA Parlamentului României.

Miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat că plenul Camerei se va pronunţa în cazul deputatului PDL, marţi, la ora 12:00. Deputaţii vor vota pentru sau împotriva ridicării imunităţii lui Alin Trăşculescu.

Potrivit procurorilor DNA, Alin Trăşculescu promitea intervenţii la autorităţile locale în schimbul unor sume de bani. În total, deputatul ar fi primit 364 de mii de lei, în patru tranşe. Pentru că avea nevoie de bani, Trăşculescu a mai cerut încă un milion o sută de mii de lei.

Deputatul şi complicele său, Marian Calotă, au fost reţinuţi de procurorii DNA. Ulterior, Trăşculescu a fost pus în libertate, pentru că are imunitate. Complicele său a primit însă mandat de arestare preventivă. DNA a cerut însă avizul Parlamentului pentru arestarea parlamentarului.

×