x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat - Continua agresiunile impotriva presei

Comunicat - Continua agresiunile impotriva presei

25 Iun 2004   •   00:00

Clubul Roman de Presa este indignat de amenintarile proferate de fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, la adresa ziaristului Gazetei de Bacau Sebi Sufariu, care vin in continuarea tuturor agresiunilor impotriva presei din ultima perioada, agresiuni ce nu au fost, in ciuda obligatiilor asumate de autoritati, pedepsite de organele in drept.

Este inadmisibil ca cineva sa-si permita sa vorbeasca astfel unui ziarist care nu are alta vina decat aceea ca apartine acestei bresle. Este inadmisibil ca frustrarile si esecurile personale, traite de unele sumbre produse ale tranzitiei, sa fie puse in seama presei. Este inadmisibil ca astfel de declaratii sa fie in continuare tolerate si tratate ca inofensive, doar pentru ca rezultatele lor concrete inca nu pot fi vazute. Condamnam aceste manifestari ale iresponsabilitatii politice.

Clubul Roman de Presa solicita interventia urgenta a organelor in drept inainte ca ireparabilul sa se produca si primul ziarist sa fie ucis doar pentru ca este ziarist.

Consiliul de Onoare al Clubului Roman de Presa

×
Subiecte în articol: observator