x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat de presa

Comunicat de presa

07 Sep 2004   •   00:00

Agentia pentru consultanta, comanda si control a operatiunilor NATO (NATO C3 Agency) a felicitat echipa UTI Systems pentru participarea remarcabila, in cadrul unei delegatii a Ministerului Apararii Nationale, la exercitiile Joint Warrior Interoperability Demonstration 2004 (JWID 2004), desfasurate la inceputul acestei veri, intr-un campus militar situat langa Lillehamer, Norvegia.

Directorul Diviziei de Comunicatii si Sisteme Informatice din cadrul Agentiei, Luigi Bella, a tinut sa remarce in mod deosebit activitatea echipei UTI, in contextul participarii reusite a delegatiei romane. Doua din obiectivele principale ale echipei mixte MApN/UTI Systems au fost testarea si certificarea reciproca a infrastructurilor cu chei publice - tehnologie utilizata pentru securizarea sistemelor informatice si utilizarea semnaturilor digitale. Astfel, NATO C3 Agency a recunoscut oficial excelenta implementare a infrastructurii sistemului de securitate informatica si semnaturi electronice cu chei publice realizata de catre UTI Systems la Ministerul Apararii Nationale - care dispune acum de un sistem informatic perfect compatibil cu cel al Aliantei Nord-Atlantice.

Astfel, produsele firmei romanesti au fost utilizate in cadrul exercitiului NATO comun, alaturi de si in corespondenta cu produse similare ale celor mai prestigiosi producatori mondiali, utilizate de catre Alianta. Putem spune ca Romania a intrat cu dreptul ca nou membru NATO, demonstrand ca poate participa in eforturile comune, nu numai cu trupe si personal, dar si cu tehnologie de varf in domenii de inalta tehnicitate, cum este cel al securitatii informatice.

×
Subiecte în articol: observator