x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Comunicat Intact Media Group privind audierile la DNA care implică postul Antena 3

Comunicat Intact Media Group privind audierile la DNA care implică postul Antena 3

26 Iul 2013   •   11:42
Comunicat Intact Media Group privind audierile la DNA care implică postul Antena 3

În urma noilor audieri de astăzi de la DNA care au implicat postul de televiziune Antena 3, Intact Media Group precizează că societățile grupului functioneaza perfect din toate punctele de vedere.

Intrucat am sesizat in presa o serie de interpretari tendentioase privind derularea acestui caz si pentru a evita orice alte comentarii neavizate cu privire la textele de lege, vă punem la dispoziție mai jos extrase din Codul Penal.

Art. 531: Felurile pedepselor aplicabile persoanei juridice
(1)Pedepsele sunt principale şi complementare.

(2)Pedeapsa principală este amenda de la 2.500 lei la 2.000.000 lei.

(3)Pedepsele complementare sunt:

a)dizolvarea persoanei juridice – Nu se aplică instituțiilor de presă

b)suspendarea activităţii persoanei juridice pe o durată de la 3 luni la un an sau suspendarea uneia dintre activităţile persoanei juridice în legătură cu care s-a săvârşit infracţiunea pe o durată de la 3 luni la 3 ani – Nu se aplică instituțiilor de presă

c)închiderea unor puncte de lucru ale persoanei juridice pe o durată de la 3 luni la 3 ani d)interzicerea de a participa la procedurile de achiziţii publice pe o durată de la unu la 3 ani e)afişarea sau difuzarea hotărârii de condamnare

Art. 714: Neaplicarea dizolvării sau suspendării activităţii persoanei juridice

(1)Pedepsele complementare prevăzute în art. 531 alin. 3 lit. a) şi b) nu pot fi aplicate partidelor politice, sindicatelor, patronatelor şi organizaţiilor religioase ori aparţinând minorităţilor, constituite potrivit legii.

(2)Dispoziţiile prevăzute în alin. 1 se aplică şi persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul presei.

Statutul oricarei institutii de presa ne obliga sa informam corect opinia publica asupra situatiei curente, in virtutea unei misiuni jurnalistice de buna-credinta. 

×
Subiecte în articol: intact media group antena 3 audieri dna