x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concluziile anchetei de la CF2: Condiţiile de sterilizare, nerespectate

Concluziile anchetei de la CF2: Condiţiile de sterilizare, nerespectate

29 Apr 2010   •   00:00
Concluziile anchetei de la CF2: Condiţiile de sterilizare, nerespectate
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a prezentat concluziile anchetei desfăşurate la spitalul CF2 din Capitală. Potrivit acestuia, verificările au scos la iveală faptul că personalul medical îşi desfăşoară activitatea într-un mediu impropriu, cu un instrumentar cu igienizare îndoielnică.



"S-a constatat existenţa reală a unui risc de contaminare a instrumentarului", a declarat ministrul Sănătăţii, citat de Antena3. Evaluarea vine după ce două paciente au contractat o infecţie puternică în urma unei intervenţii chirurgicale şi au ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal din Bucureşti.

Concluziile preliminare ale comisiei de evaluare a Ministerului Sănătăţii arătau că afecţiunile celor două paciente au fost provocate de asistenţa medicală precară.

Tot astăzi, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anunţat că va verifica achiziţiile de medicamente şi produse medicale din toate spitalele, în special în unităţile CFR. Decizia este consecinţa scandalului de la Spitalul CF2.

×
Subiecte în articol: observator