x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Concurs de proiecte pentru şcoli

Concurs de proiecte pentru şcoli

de Diana Scarlat    |    03 Feb 2011   •   18:31

Academia Şcolilor din Europa Centrală (ACES) organizează a cincea ediţie a concursului de proiecte dezvoltate în parteneriat de şcolile din regiune. Pentru că 2011 este Anul European al Voluntariatului, tema ediţiei de anul acesta este “Să construim punţi de legătură în societate - fii voluntar în comunitatea ta!”

Vor câştiga elevi care sar în ajutorul colegilor cu dificultăţi la învăţătură, cei care organizează concerte la casele de bătrâni, cei care contribuie la protecţia mediului înconjurător sau luptă împotriva discriminării. Acest gen de activităţi pot face parte dintr-un proiect internaţional de voluntariat între şcoli. “Unul dintre obiectivele Anului European al Voluntariatului 2011 este acela de a creşte vizibilitatea activităţilor de voluntariat şi de a-i pune în valoare  pe cei care le desfăşoară. Oricine poate fi voluntar şi, pe lângă satisfacţia personală, voluntariatul oferă şi importante oportunităţi de învăţare”, subliniază organizatorii.

Şcolile şi liceele din toate oraşele României, cu elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, sunt invitate să se înscrie în competiţie, alături de şcoli din alte 14 ţări din Europa. Propunerile de proiecte pot fi trimise până la data de 30 aprilie 2010. După această dată, un juriu internaţional va evalua şi selecta cele mai bune proiecte, care vor fi înscrise în ediţia aces 2011/2012 şi vor fi premiate cu o bursă. Pe parcursul etapei de implementare, vor avea loc întâlniri internaţionale între delegaţii ale şcolilor partenere, în cadrul cărora participanţii primesc sprijin suplimentar pentru dezvoltarea proiectelor. Pentru a ajuta şcolile să-şi găsească “partenerul ideal” de proiect, în conformitate cu interesele şi cerinţele comune, un motor de căutare online este disponibil pe www.aces.or.at. şcolile vor implementa în parteneriat ideea comună de proiect.

×