x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condamnat in Franta - Sever Muresan, liber in Romania

Condamnat in Franta - Sever Muresan, liber in Romania

11 Sep 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Posibila arestare a omului de afaceri Sever Muresan s-a dovedit a fi un balon de sapun. Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri ca neintemeiata cererea de arestare ceruta Romaniei de statul francez, pentru o extradare ulterioara.
MIRUNA PASA

Omul de afaceri are de executat in Franta o condamnare la 18 luni de inchisoare pentru evaziune fiscala. Decizia a fost luata ieri cu foarte mare rapiditate de judecatorii romani si nu poate fi atacata. Surse judiciare ne-au dat ca posibila motivatie a deciziei condamnarea mica pe care o are de executat Muresan. Omul de afaceri a fost instiintat ieri dimineata de procurori despre mandatul de arestare international emis pe numele sau si despre sentinta judecatoreasca a Curtii de Apel din Dijon. Apoi a fost escortat in fata judecatorilor.

MAI TARZIU. Dupa cererea de arestare respinsa ieri va urma cea de extradare. Nici ea nu va avea probabil prea multi sorti de izbanda pentru ca omul de afaceri are in curs un dosar penal la Constanta. Potrivit legii, abia dupa solutionarea acestuia va putea fi aplicata o eventuala extradare a lui Muresan. Romania il poate teoretic extrada pe omul de afaceri pentru ca acesta are si cetatenia statului care a solicitat acest lucru si, de asemenea, infractiunea a fost savarsita pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. Potrivit autoritatilor franceze, omul de afaceri ar fi declarat in 1995 o suma mult mai mica a veniturilor realizate de firmele pe care le administra, eludand astfel partial plata impozitelor. El a fost condamnat de instanta straina pentru o evaziune fiscala care se ridica la opt milioane de franci francezi, aproximativ un milion de euro.

×
Subiecte în articol: observator