x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Condescu, obligat să dea la CEO 8,8 milioane de lei. Decizia e definitivă

Condescu, obligat să dea la CEO 8,8 milioane de lei. Decizia e definitivă

de Gabriela Mladin    |    30 Apr 2013   •   11:58
Condescu, obligat să dea la CEO 8,8 milioane de lei. Decizia e definitivă
Sursa foto: gorjeanul.ro

Clubul Sportiv Pandurii Târgu-Jiu trebuie să dea în maxim 5 zile suma de 8,8 milioane de lei Complexului Energetic Oltenia. Este o decizie definitivă a a Curții de Apel Craiova. În cazul în care clubul de fotbal nu se conformează, va fi executat silit.

Datoria de 8,8 milioane de lei a Clubului  Pandurii Târgu-Jiu către Complexul Oltenia a apărut în urma unui control făcut de Camera de Conturi, care a descoperit că banii respectivi au fost acordaţi ilegal, în perioada 2009-2011, de către fosta conducere. Instanţa de judecată a decis, prin hotarăre definitiva ca suma de bani să fie recuperată integral, desi solicitarea presedintelui Marin Condescu era ca plata sa se faca esalonat. Judecatorii au hotarat ca in cateva zile, banii sa fie acordati in totalitate, altfel, compania sa execute clubul de fotbal pe bunuri.

Foştii directori, buni de plată

Pe lângă aceste sume, judecatorii au mai decis că actuala conducere trebuie să mai recupereze o sumă aproape la fel de mare, de data aceasta de la foştii directori Daniel Burlan şi Daniel Olaru. În acelaşi interval de timp, fosta SNLO a primit un ajutor de stat pentru repararea unor reductoare de la excavatoare, doar că sumele au fost folosite pentru altceva. Cum banii erau acordaţi sub formă de ajutor de stat, compania trebuia să îi dea înapoi, lucru care nu s-a întamplat. Dacă Marin condescu va da banii înapoi din conturile clubului, cei doi directori trebuie să-i scoată din buzunar, potrivit deciziei judecătoresti.

×
Subiecte în articol: marin condescu pandurii tg jiu