x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea Poliţiei Neamţ va fi cercetată disciplinar

Conducerea Poliţiei Neamţ va fi cercetată disciplinar

25 Noi 2010   •   13:08
Conducerea Poliţiei Neamţ va fi cercetată disciplinar
Întreaga conducere a Poliţiei Neamţ va fi cercetată disciplinar. Măsura a fost dispusă de ministrul Traian Igaş în urma unui control. De asemenea, fostul şef al Inspectoratului, Aurelian Şoric va fi cercetat de Consiliul Superior de disciplină din cadrul MAI, a anunţat, astăzi, chestorul Aurel Vlădulescu, care a mai precizat că, prin declaraţiile făcute, Şoric a prejudiciat imaginea ministerului.

În urma anchetei locale realizate la IPJ Neamţ, s-au descoperit nereguli în majoritatea structurilor instituţiilor şi peste 3.000 de doare nesoluţionate. În plus, Aurelian Şoric este acuzat că nu a promovat campaniile anticorupţie ale MAI.

"Fostul şef al IPJ Neamţ a încercat să diminueze autorizatea conducerii MAI, prin incitatrea şefilor ce post la a-şi da demisia dacă acesta ar fi fost dat afară. De asemenea, mesajul transmis subliminal publicului a fost de acceptare a cămătăriei şi faptul că Poliţia tolerează astfel de fapte, ducând la scăderea semnificativă a gradului de încredere în activitatea Poliţiei Române", a declarat Aurelian Vlădulescu, potrivit Mediafax.

Ministerul de Interne a dispus verificarea IPJ Neamţ în urma asasinatului din 14 noiembrie şi după ce comisarul şef Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar "pactiza" cu lumea interlopă.

Şoric a fost destituit în urma cu două zile. În urma scandalului de la Neamţ, ministrul Internelor, Traian Igaş, i-a demis, marţi, atât pe şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică Dan Valentin Fătuloiu, cât şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

×