x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conducerea TVR a fost demisă. Radu Călin Cristea, votat director general în plenul Parlamentului

Conducerea TVR a fost demisă. Radu Călin Cristea, votat director general în plenul Parlamentului

12 Iun 2012   •   13:17
Conducerea TVR a fost demisă. Radu Călin Cristea, votat director general în plenul Parlamentului

UPDATE 18:23 - Plenul Parlamentului, reunit marti in sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, l-a numit, prin vot deschis, pe Radu Calin Cristea ca director general interimar al Televiziunii Romane.

Senatorii si deputatii au votat prin ridicarea mainii, exprimand 242 de voturi pentru, 30 impotriva si 3 abtineri.

UPDATE 17:31 - Radu Calin Cristea a fost desemnat director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) cu unanimitate de voturi, de catre membrii Comisiilor de cultura ale Parlamentului.

Radu Calin Cristea a fost audiat de comisiile parlamentare de specialitate, dupa ce raportul de activitate al SRTv pe 2011 a fost respins de plenul Parlamentului, fiind demis astfel Consiliul de Administratie condus de Alexandru Lazescu.

La audierea lui Radu Calin Cristea in Comisiile de cultura nu au participat membrii PDL, care, de altfel, nu au participat, marti, nici la votul raportului de activitate al institutiei.

Sergiu Nicolaescu, presedintele Comisiei de cultura al Senatului, l-a intrebat pe Cristea daca a mai lucrat in televiziune, iar acesta a raspuns negativ. "Va doresc multa munca, pentru ca va trebui sa munciti mult, sa faceti o noua lege a TVR", i-a spus Nicolaescu lui Cristea.

"Anul trecut, cand a fost initiata o noua lege de functionare a TVR, am salutat-o. (...) Sunt un partizan declarat al depolitizarii Televiziunii publice si a Radioului", a spus Radu Calin Cristea.

Senatorul PNL Cristian Topescu l-a intrebat, la randul sau, daca este membru al vreunui partid, raspunzandu-i-se negativ. (MEDIAFAX)

..........

Raportul de activitate al TVR pentru anul trecut a fost respins de Parlament cu 240 voturi si 4 abtineri, ceea ce inseamna ca intreaga conducere a televiziunii publice este demisa.

Presedintele TVR, Alexandru Lazescu, a declarat in timpul audierilor la Comisia de Cultura ca este pregatit sa plece.

"Pozitia mea in fruntea televiziunii romane va mai dura cateva ore", a spus Alexandru Lazescu, potrivit RealitateaTV.

Noul director va fi stabilit de Comisiile de Cultura din Parlament. Primul candidat este Radu Calin Cristea, care a purtat deja la discutii cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu.

Radu Calin Cristea este scriitor, eseist si ziarist. A fost colaborator si redactor la programul "Actualitatea Romaneasca" la Radio Europa Libera (1990 - 2002).

De asemenea, a fost director al Muzeului Literaturii Romane din Bucuresti.

Vom reveni cu amanunte.

×