x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Conflictul Ponta-Băsescu, în presa internaţională: Românii s-au săturat de ciorovăiala politicienilor

Conflictul Ponta-Băsescu, în presa internaţională: Românii s-au săturat de ciorovăiala politicienilor

28 Iun 2012   •   07:29
Conflictul Ponta-Băsescu, în presa internaţională: Românii s-au săturat de ciorovăiala politicienilor

Portalul EU Business scrie ca premierul Victor Ponta a plecat la Bruxelles, pentru a participa la Consiliul European, in ciuda faptului ca magistratii Curtii Constitutionale au hotarat ca cel care trebuie sa mearga la Bruxelles este presedintele Traian Basescu. EU Business citeaza afirmatiile facute de Victor Ponta, care pune la indoiala legitimitatea judecatorilor, pe motiv ca acestia au fost numiti de presedinte, si intotdeauna CCR a raspuns pozitiv solicitarilor venite din partea liderului roman.

Reuters scrie ca romanii isi pierd rabadarea cu politicienii care sunt interesati mai degraba sa se certe decat sa puna in discutie probleme care pun in dificultate al doilea cel mai sarac stat din Uniunea Europeana.

Acest fapt, noteaza Reuters, ar putea conta la alegerile parlamentare care vor avea loc peste cinci luni. Romanii s-ar putea delimita de partidele populiste si i-ar putea taxa pe membrii marcanti ai partidelor importante de pe scena politica din Romania. Am putea asista la o reeditare a ceea ce s-a intamplat in Grecia sau Ungaria, acolo unde au castigat politicile extremiste.

Agentia bulgara de presa Focus relateaza ca tensiunile dintre presedinte si premier continua inca din luna mai, atunci cand Ponta a preluat fraiele Guvernului.
Portalul Balkan Insight precizeaza ca in Constitutia Romaniei nu exista indicatii exacte care sa stabileasca cine anume ar trebui sa reprezinte Romania la Bruxelles, iar Swiss Info precizeaza ca premierul a decis sa se deplaseze la Bruxelles, in ciuda deciziei CCR, pe care o contesta.

×