x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CONFUZIE Lăzăroiu s-a referit la dramaturgul Brecht, citat de "Le Figaro", numindu-l analist francez

CONFUZIE Lăzăroiu s-a referit la dramaturgul Brecht, citat de "Le Figaro", numindu-l analist francez

07 Aug 2012   •   13:42
CONFUZIE Lăzăroiu s-a referit la dramaturgul Brecht, citat de "Le Figaro", numindu-l analist francez

Fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu s-a referit, marti, intr-o postare pe Facebook, la dramaturgul Bertolt Brecht, citat intr-un articol din "Le Figaro", ca fiind un analist francez al publicatiei care a comentat situatia actuala din Romania, Brecht decedand insa in anul 1956.
"?N-ar fi mai simplu pentru un guvern sa demita poporul si apoi sa aleaga un altul?? se intreaba analistul francez Bertolt Brecht, Le Figaro", scrie Lazaroiu pe Facebook.
"Prietene Brecht, nu le da prea multe idei pucistilor. Ca ne trezim pe 31 august cu un referendum de demitere a poporului. Asta dupa ce listele electorale vor fi curatate pana la a ramane trei sau patru cetateni cu drept de vot: Ponta, Antonescu si Sova. Si poate si Marga, daca nu pleaca in Germania pentru mai mult de 6 luni (ceea ce conform indicatiei de la Vocea Rusiei, Ion Iliescu, nu l-ar mai face eligibil)", continua Lazaroiu.
Intre comentariile celor care au citit postarea fostului consilier prezidential se regasesc mai multe care semnaleaza faptul ca Bertolt Brecht nu a fost niciodata analist, ci dramaturg si ca a murit cu mult timp in urma, astfel ca nu avea cum sa comenteze situatia politica actuala din Romania.
Bertolt Brecht a fost dramaturg. El a murit in anul 1956.
Un articol publicat luni seara in editia online a cotidianului "Le Figaro" incepe cu citatul la care face referire Lazaroiu, precizand ca "sugera candva Bertolt Brecht". Articolul face referire la situatia politica din Romania, fiind invocat inclusiv dramaturgul Eugen Ionescu. "In tara lui Eugen Ionescu, absurdul nu mai ucide...", se arata in articolul "Le Figaro".

Mediafax

×