x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilier în Ministerul Energiei: Sistemul Energetic Naţional se confruntă cu riscuri

Consilier în Ministerul Energiei: Sistemul Energetic Naţional se confruntă cu riscuri

12 Feb 2015   •   11:32
Consilier în Ministerul Energiei: Sistemul Energetic Naţional se confruntă cu riscuri

România ar trebui să înceapă construcția unei centrale hidroenergetice cu acumulare de pompaj, o astfel de instalație fiind foarte necesară în condițiile în care Sistemul Energetic Național /SEN/ se confruntă cu riscuri în privința siguranței funcționării, a declarat, joi, Adrian Marin, consilier în Ministerul Energiei, într-o conferință de specialitate.

Sistemul Energetic Național se confruntă cu riscuri în ceea ce privește siguranța funcționării, iar fenomenul este în curs de accentuare. România este singura țară din UE care, deși dispune de condiții naturale deosebit de favorabile pentru construcția și operarea centralelor hidroenergetice cu acumulare de pompaj, nu deține o astfel de centrală deosebit de necesară în condițiile actuale ale SEN. În prezent, în Comunitatea Europeană sunt în funcțiune 170 de centrale de pompaj cu o putere instalată totală de 45.000 MW și alte 60 sunt în diverse faze de construcție. Considerăm că este necesară construcția unei astfel de centrale pe pompaj în România', a spus Marin, conform Agerpres.

Acesta a adăugat că plata certificatelor verzi de către consumatorii casnici nu reprezintă altceva decât o "sponsorizare" nejustificată din partea acestora pentru energiile verzi.

×