x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierul cinic şi-a pierdut elanul

Consilierul cinic şi-a pierdut elanul

de Gabriela Antoniu    |    30 Aug 2011   •   21:00

Mirel Axinte, consilier personal al ministrului Muncii, Sebastian La­za­roiu nu si-a prezentat ieri demisia pentru comentariile cinice facute pe site-ul Blogary.ro dupa ce a fost martorul unei sinucideri in gara Predeal, ci doar niste scuze penibile.

'A luat o injuratura de la mine pe ultimele secunde ale existentei: «Cat de tampit sa fii sa te apuce traver... Oops.» Da. A decedat. S-a asezat cuminte cu capul pe linie. I-am zis Danei sa se intoarca cu spatele, dar eu n-am mai apucat', a scris consilierul ministrului Lazaroiu pe site-ul amintit. Un alt utilizator al blogului ii ras­pun­de: 'Regret enorm Mirel ca ai vazut asta. E un sentiment cumplit cand un om moare langa tine'. Reactia consilierului a fost insa cat se poate de neasteptata. 'Etecuru. Nu mi s-a parut cum­plit. Cumplit era sa cada cineva pe li­nia ferata si sa moara.

Nu-mi plac sinucigasii iar asta cu atat mai putin, ca si-a ales sa se omoare la cativa metri in fata Danei. Daca vrei sa te si­nu­cizi, du-te-n p***a ma-tii si fa-o pe pustii, nu intr-un loc public. Sinu­ci­derea (cu extrem de putine exceptii) e un viol, un act demonstrativ, ostentativ si penibil. Sinucigasii publici ar trebui amendati, arestati si batuti. Asa cum nu te ca** in pu­blic, n-ar trebui nici sa te sinucizi in pu­blic. Tare mi-e teama ca la Sinaia-n gara ne asteapta sinucigasul din Sinaia. Or fi mai multi? O secta? Un traseu turistic cu senzatii mai tari decat Dracula?', a spus Axinte.

Desi astfel de cuvinte ar fi trebuit sa fie un motiv suficient pentru el sa demisioneze sau pentru mi­nistrul Lazaroiu sa-l demita, nu s-a intamplat acest lucru. Lazaroiu l-a scuzat spunand ca era in stare de soc, desi in acest caz ar fi trebuit sa-si inghita limba, nu sa si-o ascuta. 'Au fost niste declaratii nefericite. Am vazut declaratiile lui, am inteles ca le-a scris chiar dupa momentul in care s-a petrecut incidentul respectiv. Era intr-o stare de soc. Inteleg ca si el regreta ca a facut acele declaratii. Vorbim totusi despre o sinucidere, o chestiune care cred ca impresioneaza pe toata lumea. Omul a recunoscut ca a gresit. Acum nu stiu daca e cazul sa se sinucida si el pentru asta. Cand esti in pozitia de consilier al ministrului, sigur ca trebuie sa te abtii', a declarat luni seara Sebastian La­za­ro­iu, pentru Realitatea TV.

'Scuza' ca era in stare de soc a fost preluata rapid si de Axinte pe care a folosit-o si la tv, si pe blog. 'O sa incep prin a-mi cere scuze pentru comentariile privind sinuciderea la care am asistat pe peronul garii din Predeal. Am scris comentariile respective de pe telefonul mobil, la cateva minute de la intamplare, fiind inca sub socul celor intamplate. Nu e o scuza, e doar o circumstanta. Cel care s-a sinucis era la vreo doi-trei metri in stanga mea, pe peron. Cand trenul mai avea cativa metri sa ajunga in dreptul nostru, omul a sarit pe sina (eu am crezut ca vrea sa traverseze), s-a asezat in genunchi si a pus capul pe sina. Nu a trecut mai mult de o secunda sau doua intre momentul in care a coborat de pe peron pe sina si mo­men­tul in care a trecut trenul peste el. Prea putin pentru cineva de pe peron sa reactioneze, prea putin chiar si pentru mecanicul de locomotiva sa puna frina. Regret reactia mea de atunci, regret limbajul pe care l-am folosit si regret faptul ca am postat acele comentarii. (...) Evident ca sunt reactii exagerate, intr-un limbaj incalificabil si pentru acest lucru imi cer scuze', a scris ieri Axinte pe blogary.ro.

×
Subiecte în articol: observator