x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consilierul lui Boc a fost băiat deştept patru zile

Consilierul lui Boc a fost băiat deştept patru zile

24 Ian 2012   •   07:54
Consilierul lui Boc a fost băiat deştept patru zile

Victor Vevera, consilier personal al primului-ministru, si-a depus demisia din functia de presedinte al Consiliului de Administratie al companiei Transelectrica. Vevera a ocupat aceasta functie timp de patru zile. El l-a inlocuit pe directorul general al Transelectrica Horia Hahaianu in 20 ianuarie 2012, acesta din urma nemaiputand ocupa cele doua functii simultan.


Demisia lui Vevera a fost inaintata ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Consiliului de Administratie al companiei.

Consilierul personal al premierului Emil Boc are studii juridice si tehnice, este doctor in stiinte militare si informatii, si a ocupat in perioada 2006-2009 pozitia de consilier pentru securitate nationala in Camera Deputatilor si consilier in MAI.

Vevera, consilier personal al primului-ministru Emil Boc, a fost numit vineri presedinte al Consilului de Administratie, dupa ce directorul general al companiei, Horia Hahaianu, a fost revocat in AGA din aceasta functie.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a emis, in luna iulie a anului trecut un ordin prin care presedintele CA al companiilor din subordinea Ministerului Economiei nu poate indeplini simultan si functia de director general.

Vevera a urmat studii doctorale in perioada 2008 -2011, potrivit CV-ului.

In perioada 2008- 2009, el a fost consilier al directorului general in Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, structura din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Vevera a ocupat in intervalul 2006-2008 functia de consilier pentru securitate nationala in Comisia de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor. Printre indatoririle lui in aceasta calitatea se numara si "cercetarea si elaborarea materialelor cu referire la aspectele sesizate de cetateni sau prin intermediul mass-media".

Vevera este licentiat in studii juridice, la Universitatea Titu Maiorescu, si in fizica tehnologica, la Universitatea Bucuresti.

El a urmat mai multe cursuri postuniversitare in urma carora are diplome in aparare si securitate nationala (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) si siguranta nationala (Academia Nationala de Informatii).

Vevera are si o diploma master in relatii internationale (Centrul de Studii NATO), o diploma master in comunicare manageriala si resurse umane (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative) si o diploma de studii postuniversitare de specializare in management (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Facultatea de stiinte politice).

Vevera mai noteaza in CV ca stie limba engleza foarte bine si declara ca are abilitati "satisfacatoare" de comunicare in limba rusa.

Transelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Comunicarii.

×