x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nici la acest Consiliu JAI extinderea Schengen nu se află pe ordinea de zi!

Nici la acest Consiliu JAI extinderea Schengen nu se află pe ordinea de zi!

de Redacția Jurnalul    |    19 Oct 2023   •   10:15
Nici la acest Consiliu JAI extinderea Schengen nu se află pe ordinea de zi!
Sursa foto: Hepta

Eurodeputatul Eugen Tomac, lider PMP, spune că nici la acest Consiliu JAI extinderea Spațiului Schengen nu se află pe ordinea de zi: „Acest abuz de putere începe să devină tot mai sfidător”.

„Azi are loc o nouă ședință a Consiliului JAI la Bruxelles. Aseară a fost publicată ordinea de zi și am fost total șocat să constat că întreaga reuniune este dedicată exclusiv problematicii Schengen, doar că nici de această dată nimic despre extindere, nimic despre România și Bulgaria. Acest abuz de putere începe să devină tot mai sfidător în condițiile în care toate instituțiile europene ne-au asigurat că prioritatea UE în chestiunea Schengen este intrarea României și Bulgariei”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El amintește că „președintele Iohannis ne-a asigurat anul trecut că în 2023 vom intra sigur în Schengen”.

„Guvernul chiar a amenințat că va da Austria în judecată la CJUE, doar că acest subiect lipsește cu desăvârșire de pe agenda acestui Consiliu JAI unde timp de două zile se discută doar despre Schengen. Cine minte și de ce nu figurăm pe agenda trebuie să ne explice guvernul imediat, este pur și simplu revoltător”, încheie Tomac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: schengen consiliu jai