x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Consiliul Naţional de Etică: Nu există nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Ponta

Consiliul Naţional de Etică: Nu există nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Ponta

21 Iun 2012   •   16:19
Consiliul Naţional de Etică: Nu există nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Ponta

Consiliul National de Etica (CNE) nu a primit nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta, iar in regulamentul CNE nu exista o prevedere legata de autosesizare, insa, cu toate acestea, institutia nu respinge ideea abordarii acestui caz.

"In regulamenul ANCS nu exista aceasta speta de autosesizare. In varianta in care lucrurile arzatoare vor fi rezolvate, s-ar putea ajunge si la acel moment. Pana acum, nu exista nicio sesizare de plagiat pe numele Victor Ponta", a spus, joi, Gabriela Catana, purtatorul de cuvant al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) - institutie pe langa care functioneaza Consiliul.

CNE, insa, nu respinge ideea abordarii "cazului" Ponta, a mai spus Catana.

Potrivit regulamentului CNE, orice sesizare scrisa de plagiat trebuie, mai intai, depusa la Registratura, unde va primi un numar de inregistrare. Cererea trebuie sa fie insotita de lucrarea incriminata si de cea care ar fi fost plagiata.

Cererile sunt analizate in functie de data la care au fost primite, au mai precizat cei de la CNE.

Rolul Consiliului National de Etica a fost mediatizat, in luna mai, pe fondul scandalului de plagiat ce l-a avut ca protagonist pe predecesorul lui Pop la Educatie, Ioan Mang. Acesta din urma a fost acuzat ca ar fi copiat articole stiintifice ale unor autori straini, iar Consiliul - organism consultativ, fara personalitate juridica - ar trebui sa dea un vot in aceasta problema, pentru validarea deciziei fiind necesar ca opt din cei 11 membri sa aiba aceeasi opinie.

Intrebata care este situatia sesizarii privind plagiatul in cazul fostului ministru Ioan Mang, purtatorul de cuvant al ANCS a spus ca "ar putea dura" pana cand se va ajunge la acest caz .

"La CNE sunt multe sesizari. Ar putea dura pana se va ajunge la Ioan Mang, in acest caz fiind vorba despre o sesizare mai recenta. Potrivit regulamentului, orice sesizare are un termen de 30 de zile, dar sunt foarte multe, iar analiza este intarziata. Noua conducere a CNE va incerca sa prioritizeze abordarea lor, dar in limitele legale", a mai spus Gabriela Catana. (Mediafax)

×