x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Consolidarea” imaginii României în Germania. Ce au mai făcut ai noştri în ultima vreme

“Consolidarea” imaginii României în Germania. Ce au mai făcut ai noştri în ultima vreme

de Istvan Deak    |    21 Sep 2011   •   06:53

Cotidianul german Der Westen a prezentat, in ultimele zile, patru cazuri, care au socat opinia publica din vestul Germaniei, toate avand in rolul principal, cetateni romani. Primul caz a avut loc in Gunzburg, unde trei minore din Romania au fost arestate pentru furt. In timp ce doua dintre ele acostau victimele pe strada, sub pretextul ca strang fonduri pentru cazuri umanitare si au nevoie de doar cativa euro, a treia urmarea atent unde isi plasa victima portmoneul si il golea de bani. Mai multe persoane prejudiciate au depus o plangere la politie, oamenii legii reusind sa le aresteze pe cele trei minore cu varste cuprinse intre 16 si 17 ani.

Cazul al doilea il are in prim-plan pe un roman de 30 de ani, arestat pe aeroportul din Dortmund. El tocmai venise cu o cursa de linie de la Bucuresti si era dat in urmarire internationala pentru ultraj si producerea de pagube materiale in valoare de 1590 de euro. El a fost arestat pentru o perioada de 159 de zile, refuzand sa achite paguba.

Banda de hoti de metale, anihilata la Iserlohn

Politia Dortmund, in colaborare cu cea din Iserlohn, a reusit sa anihileze o banda de hoti de metale. Cei sapte arestati sunt romani cu domiciliul in Dortmund si Romania. Politia a luat urma infractorilor dupa ce acestia au dat un 'tun' la turnatoria din Iserlohn, lasand in urma un prejudiciu de 200.000 de euro. Dar nu s-au multumit cu atat. Au urmat spargeri in alte turnatorii din localitatile Hemer, Kreuztal si Bergisch Gladbach. Prejudiciul material in valoare de 250.000 de euro, de la cele trei locatii, a fost recuperat in intregime. Cei sapte romani au fost prinsi in flagrant, in timp ce dadeau o spargere la o turnatorie din Westig. Cei sapte barbati, cu varste cuprinse intre 24 si 34 de ani, se afla in arest si risca ani buni de inchisoare.

Victima unui viol refuza sa se prezinte la proces

Daca in primele trei cazuri vorbim de aparitii singulare, cel de-al patrulea caz a devenit serial in cotidianul Der Westen. Florina F din Romania, in varsta de 18 ani, a fost violata in Germania de patru conationali. Acestia au fost arestati, insa procesul stagneaza fiindca victima refuza sa se prezinte la proces si refuza orice contact cu organele abilitate din Germania. Judecatorul Jurgen Ruby, din cadrul Tribunalului Kleve, a anuntat, in cadrul sedintei de luni, ca Florina F se afla in Romania si a primit deja o citatie din partea autoritatilor romane. Ea va trebui sa se prezinte saptamana viitoare la politie si sa raspunda, in cadrul unei conferinte video, la intrebarile judecatorilor nemti, politia romana garantand prezenta ei.

La sedinta de luni, judecatorul a ascultat depozitiile mai multor politisti care au fost la locul faptei. 'Victima a lucrat in zona Frankfurt ca prostituata. Un muncitor roman s-a indragostit de ea si a adus-o pe santierul din Kleve. Acesta s-a certat in repetate randuri cu cei patru agresori, care ii erau colegi de santier. Am fost chemati de vreo 4-5 ori la locuinta unde s-a intamplat infractiunea, fiindca practic cele 6 persoane imparteau aceiasi locuinta. De doua ori i-am chestionat pentru tulburarea linistii publice si o data pentru un presupus delict sexual, conform descrierii martorilor, insa de fiecare data, fiindca doar unul din cei 6 vorbea germana, iar acela se afla printre presupusii agresori, ne-au asigurat ca sunt simple certuri si nu exista motiv sa intervenim', a spus unul dintre politistii germani.

Ginecologul desemnat de Judecatoria Kleve a declarat, luni, ca nu sunt urme vizibile ale unui viol, pe de alta parte pe tot corpul victimei s-au gasit urmele loviturilor cu coada de matura. In cadrul sedintelor precente, judecatorul a incercat sa o convinga pe Florina sa raspunda telefonic la intrebarile sale, insa atat ea, cat si prietenul ei, refuza sa se implice in acest caz.

×